Το μήνυμα ότι δεν τελειώσαμε με τον φασισμό επειδή μπήκε η Χρυσή Αυγή στη φυλακή έστειλε η Μάγδα Φύσσα, η γυναίκα που έγινε σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα μετά τη δολοφονία του γιου της Παύλου οκτώ χρόνια πριν από το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, Γιώργο Ρουπακιά.

«Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό επειδή μπήκε φυλακή η Χρυσή Αυγή. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ναι εντάξει βάλαμε την Χρυσή Αυγή στην φυλακή αλλά υπάρχει φασισμός εκεί έξω. Μην ξεχνάμε τους 500.000 που τους ψηφίσανε. Εκεί έξω είναι και είναι διάφορες οι μορφές φασισμού» λέει η Μάγδα Φύσσα, η οποία για άλλη μια χρονιά συγκλόνισε με την παρουσία της στην πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι.

«Ποτέ δεν ξεχάσαμε τα παιδιά που έχουν χαθεί με ρατσιστικά κίνητρα»

Με δύναμη ψυχής δεν παρέλειψε να μιλήσει για τα θύματα που έχουν δολοφονηθεί με ρατσιστικά κίνητρα ή λόγω φύλου, κάνοντας ειδική αναφορά στον Ζακ Κωστόπουλο, τρεις ημέρες μετά την επέτειο τριών χρόνων από τον άγριο ξυλοδαρμό του έξω από κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Η Μάγδα Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

«Ποτέ δεν ξεχάσαμε και αυτά τα παιδιά που έχουν χαθεί με αυτόν τον τρόπο με ρατσιστικά κίνητρα, φασιστικά, γυναικοκτονίες. Γιατί ναι μεν μπορεί να μην είναι το ίδιο μια οργάνωση εγκληματική όπως αυτή που σκότωσε τον Παύλο, μπορεί να μην ήταν οργάνωση που σκότωσε τον Ζακ αλλά δεν παύει να ήταν μία δολοφονία σε δημόσια θέα από νοικοκυραίους που το είδε όλη η Ελλάδα», τονίζει η Μάγδα Φύσσα.