Έκκληση προς τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους απευθύνει η Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι σήμερα νοσούν με κορονοϊό 1 στα 3 παιδιά έναντι ενός στα 5 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

«Το υψηλό ιικό φορτίο και η μετάλλαξη Delta έχει εστιάσει στα μικρά παιδιά. Παρακαλούμε τους γονείς σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τα συμπτώματα στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, είναι τα συνήθη, πυρετός, πονόλαιμος, κόπωση κλπ.  Όμως αυτά τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στα νοσοκομεία» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα και Πειραιά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παγώνη: Τι είπε για την τρίτη δόση

Σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση, για την οποία αναμένονται σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις, η κυρία Παγώνη σημείωσε ότι «οι υγειονομικοί ετοιμαζόμαστε για τρίτη δόση μαζί με τους άνω των 60 ετών. Πιθανό αυτή θα είναι η εισήγηση από την Επιτροπή».

Όπως είπε η Ματίνα Παγώνη, το επιστημονικό περιοδικό «New England» δημοσίευσε μια μελέτη που έλεγε για την τρίτη δόση και πόσο αυτή προσφέρει κι εξασφαλίζει την ομάδα των ασθενών υψηλού κινδύνου με υποκείμενα νοσήματα. «Μετά τους 7-8 μήνες τα αντισώματα δεν εξαφανίζονται, αλλά μειώνονται. Ξεκινάμε με τις ομάδες και πιστεύω σιγά σιγά ότι οι περισσότερες ομάδες, αν όχι, θα κάνουν όλοι» κατέληξε. 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.