Το δικό της μήνυμα στέλνει η Ιωάννα Παλιοσπύρου, μία ημέρα πριν της έναρξη της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Παραπάνω από έναν χρόνο μετά την ειδεχθή επίθεση που δέχθηκε από την Έφη Κακαράντουλα, η Ιωάννα διαμηνύει ότι σε περιπτώσεις όπως η δική της, «η δικαιοσύνη πρέπει να είναι αμείλικτη».

«Η δικαιοσύνη, από νομικής πλευράς, σε περιπτώσεις όπως η δική μου πρέπει να είναι αμείλικτη. Δεν υπάρχουν αιτίες ούτε ελαφρυντικά ούτε μεταμέλεια. Και εγώ και η κοινωνία μας ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία της. Προσωπικά δικαιωμένη δεν βρίσκω με ποιον τρόπο θα μπορούσα να νιώσω. Μόνο αν ο χρόνος γύριζε πίσω. Αλλά αυτό δεν γίνεται» ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσω της ΕΡΤ.

Επίθεση με βιτριόλι: «Θέλω να με κοιτάξει στα μάτια όπως τη στιγμή που μου έριξε το υγρό»

«Είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος που δεν θα μπορούσα να μην παραστώ. Όσο και να με τρομάζει η σκέψη, θέλω να με κοιτάξει στα μάτια όπως τη στιγμή που μου έριξε το βιτριόλι και να εξηγήσει τι της έκανα» έχει πει η Ιωάννα για την επιλογή της να παραστεί στο δικαστήριο και να αντικρίσει την κατηγορούμενη για την επίθεση με το βιτριόλι.

«Ξέρω πως πιέζω τον εαυτό μου στα όρια του, αλλά θα προσπαθήσω να το διαχειριστώ. Θέλω να αντιμετωπίσω κατάματα όλο αυτόν τον πόνο και τις οδυνηρές αναμνήσεις ώστε να ξεδιαλύνουν τα ερωτηματικά που έχω και να μπορέσω κάποια στιγμή να προχωρήσω στη ζωή μου. Πιστεύω πως θα είναι μεγαλύτερο βάρος στην ψυχή μου αν δεν πάω» εξηγεί η Ιωάννα.