Σημαντικά βελτιωμένος είναι ο καιρός αυτές τις ημέρες και μάλιστα για το Σαββατοκύριακο οι μετεωρολόγοι προβλέπουν «συνθήκες προχωρημένου καλοκαιριού».

Ειδικότερα, για συνθήκες προχωρημένου καλοκαιριού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με πρόσκαιρα αρκετή ζέστη, με αυξημένη υγρασία αλλά και μεταφορά αφρικάνικης σκόνης κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου.

Συνθήκες προχωρημένου καλοκαιριού το ερχόμενο Σαβ/κυριακο με πρόσκαιρα αρκετή ζέστη, με αυξημένη υγρασία αλλά και…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Monday, September 13, 2021

Και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει πως με καλοκαιρινό καιρό θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες της εβδομάδας, με τον χειμώνα να μας χτυπά την πόρτα στα μέσα της άλλης εβδομάδας.

Με καλοκαιρινό καιρό θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες της εβδομάδας με τον Χειμώνα να μας χτυπά την πόρτα στα μέσα της…

Posted by Klearhos Marousakis on Monday, September 13, 2021

«Ετοιμαστείτε, έρχεται καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο», γράφει σε ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος και συμπληρώνει: «Μπορεί με την έλευση του Σεπτέμβρη, αυτομάτως να μας αποχαιρέτησε και το καλοκαίρι, όμως, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία διαφαίνεται ότι από την προσεχή Παρασκευή θα εισέλθουν στη χώρα μας θερμές αέριες μάζες.

Θερμές αέριες μάζες από την Αφρική

Τις επόμενες ημέρες, οι θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια – βορειοδυτική Αφρική, θα καλύψουν μεγάλο μέρος της Μεσογείου και από την Παρασκευή σταδιακά θα αρχίσουν να μας επηρεάζουν με κορύφωση της ζέστης μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο.

Πού θα φτάσει ο υδράργυρος;

Το ερώτημα τώρα που προφανώς θα απασχολήσει τους πάντες, είναι, που θα φτάσει ο υδράργυρος;

Και σας απαντώ ευθέως, κρατώντας βέβαια ένα μικρό ερωτηματικό διότι όπως γνωρίζετε μέχρι το Σάββατο έχουμε μπροστά μας 4-5 μέρες και επομένως ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές.

Αν λοιπόν διατηρηθούν τα τρέχοντα προγνωστικά στοιχεία, η θερμοκρασία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα προσεγγίσει στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας, κατά μέσο όρο, τους 34-35°C και πιθανότατα τοπικά ακόμη και λίγο παραπάνω.

Μπορεί να σημειωθούν και υψηλότερες από αυτές τις θερμοκρασίες;

Το αν τελικά η θερμοκρασία ανέβει ακόμη παραπάνω και αγγίξει τους 36-37°C σε πολύ τοπικά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας ή αν δεν καταφέρει να ξεπεράσει τους 35°C είναι κάτι που δεν μπορεί ακόμη να αξιολογηθεί ακόμη λόγω του ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας αρκετά τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων και ενδέχεται να υπάρξουν μικροαλλαγές.

Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι έρχεται ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο. Να το απολαύσετε».

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ !Μπορεί με την έλευση του Σεπτέμβρη, αυτομάτως να μας αποχαιρέτησε…

Posted by Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos on Monday, September 13, 2021
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.