Άγνωστο παραμένει πού θα ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης, έπειτα από το θέμα που έχει προκύψει έπειτα από τον θάνατό του σε ηλικία 96 ετών.

Με επιστολή του ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης είχε ζητήσει να ταφεί στο νεκροταφείο του Γαλατά Χανιών, με την κόρη του Μαργαρίτα να διαφωνεί είχε δηλώσει πως η κηδεία του θα γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου βρίσκεται το εξοχικό της οικογένειας.

«Θα σεβαστούμε την επιθυμία του»

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, αναφορικά με το ζήτημα της ταφής.

«Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό. Αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε», έγραψε στο Facebook.

θα σεβαστούμε Την επιθυμία του με σιωπή κ σεβασμό αυτό λένε κ όλοι οι υπόλοιποι .Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε …

Posted by George M. Theodorakis on Friday, September 3, 2021

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, Αλέξανδρος, κάνοντας λόγο για ανθρωποφαγία.

«Αυτήν την τόσο δύσκολη ώρα για την οικογένειά μας, που αντιμετωπίζουμε μια τεράστια απώλεια, θα περιμέναμε τουλάχιστον, το λιγότερο σεβασμό! Δυστυχώς όμως η ανθρωποφαγία είναι ένα “άθλημα” που έχει αγαπηθεί πολύ από τους ανθρώπους και δεν σταματάει και ποτέ. Παππού μου ΓΙΓΑΝΤΑ είσαι στο αίμα μου και στην καρδιά μου! Καλή αντάμωση με τον Γιάννη και τους προπαππούδες μου! Σεβόμαστε την επιθυμία σου, η θλίψη μας έγινε τροφή για τους βρικόλακες», έγραψε στο Facebook.

Αυτήν την τόσο δύσκολη ώρα για την οικογένειά μας, που αντιμετωπίζουμε μια τεράστια απώλεια, θα περιμέναμε τουλάχιστον,…

Posted by Alexandros Theodorakis Papangelidis on Friday, September 3, 2021

Μία ημέρα νωρίτερα το λαϊκό προσκύνημα

Τη Δευτέρα κι όχι την Τρίτη θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του σπουδαίου συνθέτη θα γινόταν από την Τρίτη έως την Πέμπτη, το πρόγραμμα τελικά άλλαξε.

Συγκεκριμένα, η σορός του θα βρίσκεται στη Μητρόπολη Αθηνών από τη Δευτέρα (10.00 – 19.00), την Τρίτη (10.00 – 19.00) και την Τετάρτη από τις 10 έως και τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και θα ψαλεί, τελικά, η νεκρώσιμη ακολουθία.

Οι αλλαγές αυτές, κρίθηκαν σκόπιμες καθώς την Πέμπτη ξεκινά το Ράλι Ακρόπολης και το κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό.