Με διαφορά μίας ώρας εκδηλώθηκαν δύο φωτιές στην Αχαΐα.

Αρχικά εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή του Καλεντζίου, όπου τα εναέρια και επίγεια μέσα έδωσαν σωστή μάχη, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή.

Ύστερα, δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε, αυτή τη φορά λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης, στην περιοχή της Ελικίστρας και του Σουλίου με αυτή την πυρκαγιά να είναι πιο καταστροφική.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών, με τους πυροσβέστες να καλούν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους αλλά εκείνοι δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους.

«Δόθηκε μάχη από το πυροσβεστικό σώμα, τους πολίτες, το Δήμο και την Περιφέρεια. Από τις 12 το βράδυ κι έπειτα δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, ωστόσο στην περιοχή της Δροσιάς εκδηλώθηκαν κάποιες αναζωπυρώσεις και από το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη», δήλωσε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε πληγείσες κατοικίες. Περίπου 10 οικισμοί είχαν ειδοποιηθεί από το 112 για εκκένωση των περιοχών. Όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται σε ασφαλή τοποθεσία και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Φωτιές στην Αχαΐα: Καλύτερη η εικόνα στα μέτωπα σε Δροσιά και Ελεκίστρα

Σε καλύτερη κατάσταση είναι η εικόνα από τα μέτωπα στη δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά της Αχαΐας.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σήμερα σε σχέση με τις προηγούμενες ώρες».

Στη Δροσιά, ο κοινοτάρχης ανέφερε ότι μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται στο δάσος και δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Με το πρώτο φως της ημέρας στο έργο της κατάσβεσης ρίχτηκαν και τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, γιατί και η Πέμπτη προβλέπεται να είναι μία δύσκολη ημέρα, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Όσον αφορά τη φωτιά στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, παραμένει σε ύφεση, ενώ στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.