Αρνήθηκαν τελικά να αποχωρήσουν από την πλατεία Συντάγματος τα παιδιά και οι γυναίκες που βρίσκονται μεταξύ των σύρων προσφύγων που πραγματοποιούν διαμαρτυρία στο σημείο από τις 19 Νοεμβρίου.

Το λεωφορείο του δήμου Αθηναίων, που έκανε την εμφάνισή του νωρίτερα προκειμένου να τους μεταφέρει σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, αποχώρησε τελικά άδειο, ενώ άκαρπες ήταν και οι προσπάθειες του γενικού γραμματέα μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών, Άγγελου Συρίγου, ο οποίος βρέθηκε στο Σύνταγμα προκειμένου να τους μεταπείσει.

«Θα φύγουμε ή όλοι ή κανείς», τόνισαν οι σύροι πρόσφυγες.

«Κάναμε μια προσπάθεια, ήρθαν κοινωνικοί λειτουργοί από τον δήμο Αθηναίων, ήρθε και ένα λεωφορείο για να μεταφέρουμε τα παιδάκια που είχαμε καταγράψει χθες και τις οικογένειές τους -15 παιδάκια και 11 ενήλικες- οι οποίοι ήταν πραγματικά άστεγοι. […] μας είπαν εχθές ελάτε να μας πάρετε, προσπαθήσαμε σήμερα με τη βοήθεια του δήμου Αθηναίων να τους μιλήσουμε και να τους πάρουμε. Είναι εμφανές ότι έχουν παρασυρθεί από σκληροπυρηνικά στοιχεία και δεν δέχονται να μπουν στη μόνη λογική διαδικασία η οποία προσφέρεται από το ελληνικό κράτος», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο κ. Συρίγος.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος