Νέες διευκρινίσεις για τις προϋποθέσεις και τα προσόντα των ενδιαφερομένων υπαλλήλων που θέλουν να συμμετάσχουν στην προκήρυξη της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην ΕΕ για την πλήρωση 20 θέσεων εθνικών εμπειρογνωμόνων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνει με έγγραφό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επισημαίνεται ότι οι προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων (αναλόγως την ειδικότητα) λήγουν στις 16 Δεκεμβρίου 2014 και στις 26 Ιανουαρίου 2015, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά μέσω των Μόνιμων Αντιπροσωπειών των κρατών-μελών, στην αγγλική, γαλλική ή γερμανική γλώσσα.

Σημειώνεται δε ότι στην περίπτωση που για την υποψηφιότητα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επιλογής και υπάρξει αποδοχή της αίτησης, η Επιτροπή ή το Συμβούλιο καλεί τον εργοδότη, εν προκειμένω την κρατική αρχή, να πιστοποιήσει ότι:
α) ο ενδιαφερόμενος απασχολείται στις υπηρεσίες της τουλάχιστον κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο,
β) δέχεται να τον αποσπάσει, και ότι
γ) διατηρείται το ισχύον καθεστώς ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης.

Επίσης, τονίζεται ότι οι υποψήφιοι για τις θέσεις των εθνικών εμπειρογνωμόνων θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την περίοδο δοκιμαστικής υπηρεσίας τους, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και να απευθύνουν περαιτέρω ερωτήματα στην υπηρεσία της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.