Νέα μέτρα εμφανίζονται να εξετάζουν κυβέρνηση και ειδικοί, με τους δεύτερους να καλούνται σε μία κρίσιμη σύσκεψη αύριο, με αντικείμενο την εισήγησή τους επ’αυτών, σε συνέχεια της αύξησης στα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με το Star, η πρώτη αλλαγή που έρχεται είναι η έμφαση στο testing, με δύο self tests την εβδομάδα – άρα και δύο δηλώσεις – για τους εργαζόμενους στην Αττική, τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές.

Δεύτερο ζήτημα που απασχολεί επιστήμονες και αρχές, κατά το ίδιο ρεπορτάζ, είναι το θέμα της χρήσης της μάσκας. Μέρος των ειδικών φέρεται να συζητά την επαναφορά της απόλυτης απαγόρευσης κυκλοφορίας χωρίς μάσκα, αν και μία ομάδα εντός της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων φαίνεται πως επιθυμεί τη διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος, υπό τον όρο ότι αυτό θα επιτηρείται αυστηρά.

Υπενθυμίζεται πως η τρέχουσα οδηγία για τις μάσκες επιτρέπει την αφαίρεσή τους, σε εξωτερικούς χώρους, εφόσον δεν υπάρχει συνωστισμός, και δεν αφορούσε σε σύσταση για το «τέλος» τους, όπως διευκρίνισε χθες και η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι: Μόνο εμβολιασμένοι σε εσωτερικούς χώρους ψυχαγωγίας;

Παράλληλα με τα παραπάνω, στους κόλπους της κυβέρνησης ωριμάζει μια αλλαγή και σε σχέση με το καθεστώς για τους εσωτερικούς χώρους ψυχαγωγίας, καθώς εξετάζεται, σύμφωνα πάντα με το Star, να επιτρέπεται η είσοδος σε αυτούς μόνο σε εμβολιασμένους πολίτες.

Να έχουμε, δηλαδή, μόνο αμιγείς χώρους και όχι μικτούς, από τις 15 Ιουλίου, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Στους ανοιχτούς χώρους, πάλι, αλλά και στα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης, αναμένεται να υπάρξει κύμα σαρωτικών ελέγχων στην Αττική, τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές και με την πρώτη παράβαση οι επιχειρήσεις θα σφραγίζονται για μια βδομάδα. Με τρείς παραβάσεις θα μπαίνει οριστικό λουκέτο.

Οι οριστικές αποφάσεις για τα όποια μέτρα, θα ληφθούν σύντομα, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός.