Οι εικόνες συνωστισμού σε μπαρ και κλαμπ των τελευταίων ημερών αλλά και η χθεσινή αύξηση των κρουσμάτων, φέρνουν νέα μέτρα προκειμένου να αποτραπεί το 4ο κύμα της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη 6/7 ανακοινώθηκαν 1.797 νέα κρούσματα, 168 διασωληνωμένοι και 8 νέοι θάνατοι.

Μετά την έκρηξη κρουσμάτων ο Νίκος Χαρδαλιάς, προχώρησε σε έκτακτες ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις οποίες εστίαση, μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν από την Πέμπτη 8 Ιουλίου μόνο για καθήμενους.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά και τα μέτρα που προβλέπει το υπουργείο Ανάπτυξης για τον αριθμό των πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο και ανά τραπέζι.

Ακόμα προανήγγειλε τσουχτερά πρόστιμα όπου διαπιστώνονται παραβάσεις. Ειδικότερα, από την πρώτη παράβαση -και μάλιστα από την επόμενη μέρα- οι επιχειρήσεις θα βρίσκονται αντιμέτωποι με λουκέτο υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στον «χορό» και τα social media – Πώς θα «καίνε» τους καταστηματάρχες

«Είναι δυνατή η επιβολή των κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και υλικό από τα social media προκειμένου να επιβληθεί πρόστιμο σε ένα μαγαζί που παρανόμησε.

«Κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα δημόσιας υγείας -όπως η μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης ορθίων καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα- θα επιφέρει κύρωση για μεν τα καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών μέτρων πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες για δε τα καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί στις επόμενες ώρες, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά».

Συνεδριάζει η Επιτροπή – Εξετάζονται μέτρα τοπικού χαρακτήρα, μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας

Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού και φέρεται να έχουν μέτρα στο τραπέζι για συγκεκριμένες περιοχές τα οποία θα έχουν τοπικό χαρακτήρα.

Αυτά τα μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι οι μάσκες παντού σε εξωτερικούς χώρους, απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα ή τη 01:00, αλλά και η απαγόρευση μουσικής στην εστίαση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.