Αντιπροσωπείες κομμάτων, πρυτανικών αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικών και άλλων φορέων κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μετείχαν οι βουλευτές Τάσος Κουράκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, του ΚΚΕ ο βουλευτής Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και ο ευρωβουλευτής Σωτήρης Ζαριανόπουλος και της ΔΗΜΑΡ η βουλευτής Ασημίνα Ξηροτύρη.

Μια ομάδα φοιτητών αποδοκίμασε με συνθήματα τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπράνη, όταν κατέθεσε στεφάνι.

Στεφάνια κατέθεσαν, επίσης, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ Πέτρος Κετικίδης.

Στο ισόγειο της Πολυτεχνικής Σχολής έγινε και η τελετή στη μνήμη του αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα Θωμά Βασιλειάδη, στο σημείο που έχει τοποθετηθεί αναμνηστική πλάκα, και το «παρών» έδωσαν συναγωνιστές, φίλοι του και στελέχη της Αριστεράς, ανάμεσα τους ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και η δημοτική σύμβουλος Ρία Καλφακάκου.

(φωτογραφία από seleo.gr)