Σε ισχύ από τις 15 Ιουλίου θα τεθούν τα «προνόμια» που θα δοθούν στους εμβολιασμένους και αναμένεται να ανακοινωθούν στις 12:30 από τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της κάρτας ελευθερίας για τους νέους ηλικίας 18-25 ετών κλείστηκαν 18.000 ραντεβού για εμβολιασμό, όταν την προηγουμένη εβδομάδα άγγιζαν τις 8.000.

Με τα 150 ευρώ που θα δίνονται σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί ή κλείσουν ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου η κυβέρνηση επιδιώκει να ενισχύσει την κινητικότητα σε δραστηριότητες που στερήθηκε η νεολαία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πηγές του Μαξίμου επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται για διευκολύνσεις αλλά για ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας υπηρεσιών ψυχαγωγίας για εμβολιασμένους και μη που στόχο έχει την επιτάχυνση των εμβολιασμών προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά των μεταλλάξεων. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός έδωσε ένα στίγμα των επόμενων βημάτων της κυβέρνησης λέγοντας ότι σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.