«Ναι» από το Μπακού στο ανέβασμα της τραγωδίας του «Προμηθέα Δεσμώτη»

Πρόταση του Εθνικού Θεάτρου για συμπαραγωγή Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΘΕΑΤΡΟ
0:24
14/11/2014
«Ναι» από το Μπακού στο ανέβασμα της τραγωδίας του «Προμηθέα Δεσμώτη»
1
loading

Με τη διμερή πρόταση συνεργασίας που φέρει τον τίτλο «Πολιτιστικός Αγωγός» και απευθύνθηκε από το Εθνικό Θέατρο προς το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο και έκανε αμέσως δεκτή, «έκλεισε» η 3η Διεθνής Διάσκεψη Θεάτρου (III Baku International Theatre Conference) που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού από τις 5 ως τις 6 Νοεμβρίου από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Εθνικό Θέατρο προσήλθε στη Διάσκεψη με την πρόταση που αφορά μια συμπαραγωγή της τραγωδίας του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης» σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη, στην οποία αντέδρασε άμεσα και θετικά το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Αζερμπαϊτζάν.

«Το ανέβασμα της τραγωδίας του Προμηθέα Δεσμώτη σε μια κοινή παραγωγή Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν αποτελεί μία σύγχρονη πρόκληση».

Μετά από μια σειρά συζητήσεων του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Σωτήρη Χατζάκη, με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού του Αζερμπαϊτζάν Adalat Valiyev, τον υπουργό Abulfas Garayev και τον Διευθυντή του Azerbaijan State Academic National Drama Theatre, Israfil Israfilov, υπογράφηκε την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο Εθνικών Θεάτρων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Η παράσταση του Προμηθέα σε συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του Azerbaijan State Academic Drama Theatre, με Έλληνες και Αζεριανούς συντελεστές και ηθοποιούς και στις δύο γλώσσες θα παρουσιαστεί και στις δύο χώρες».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΑΧ ΚΥΡΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ !! ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΌΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΟΞΩ ΑΠΟ ΔΩ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει