Απίστευτες είναι οι σημερινές (11/6) εικόνες από την Κοζάνη, η οποία χτυπήθηκε από την κακοκαιρία με χαρακτηριστικό τις καταιγίδες και τη σφοδρή χαλαζόπτωση.

Οι δρόμοι της πόλης και τα πεζοδρόμια έγιναν κάτασπρα από το χαλάζι ενώ σε ορισμένα σημεία οι ποσότητες ήταν τόσο μεγάλες που χρειάστηκε σκαπτικό μηχάνημα για να το απομακρύνει, όπως φαίνεται από βίντεο του kozan.gr.

Ο προιστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Ασλανίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα φαινόμενα επικεντρώθηκαν στο νότιο τμήμα της πόλης της Κοζάνης. Λόγω των φερτών υλικών που παρασύρθηκαν και έφραξαν τα φρεάτια δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε λίγα τμήματα του δημοτικού οδικού δικτύου.Πρόσθεσε, δε, ότι μηχανήματα του δήμου Κοζάνης επιστρατεύτηκαν για να απομακρύνουν το χαλάζι. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε μια περίπτωση για άντληση υδάτων.

Στο μεταξύ, έντονα κατά τόπους καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στην Κεντρική Μακεδονία, όπου η Πυροσβεστική δέχτηκε 13 κλήσεις για άντληση υδάτων και χρειάστηκε να επέμβει σε δύο από αυτές, στον δήμο Εμμανουήλ Παππά Σερρών και στον δήμο Παιονίας Κιλκίς.

Δείτε το βίντεο με την μπουλντόζα να απομακρύνει το χαλάζι:

Εξίσουν εντυπωσιακά είναι τα βίντεο και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το kozanimedia.gr:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.