Η επιτροπή των ειδικών άναψε το πράσινο φως για την αλλαγή του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας από το Σάββατο 12 Ιουνίου αλλά και την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι μετά την έκτακτη σύσκεψή τους εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση πως το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας μπορεί να αλλάξει ωράριο και τροποποιηθεί κατά μία ώρα.

Συγκεκριμένα από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τη 01:30 έως τις 05:00, αντί για τις 00:30 έως τις 05:00 που ισχύει σήμερα.

Παράλληλα, το εν λόγω μέτρο αναμένεται να καταργηθεί οριστικά από την 1η Ιουλίου, οπότε και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παύσει να ισχύει.

Το Σάββατο 12 Ιουνίου αναμένεται να επιστρέψει και η μουσική στην εστίαση.

Διχογνωμία για την άρση στην απαγόρευση μουσικής στις δεξιώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast διχογνωμία εκφράστηκε για την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στις δεξιώσεις, η οποία μετατίθεται χρονικά για την 1η Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία θα επιτραπεί και η αύξηση του ορίου των καλεσμένων από τους 100 σε 300 σε γάμους, βαπτίσεις και δεξιώσεις.

Την ίδια ημερομηνία αναμένεται και η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου και θα λειτουργήσουν ξανά τα νυχτερινά κέντρα με αυστηρά μέτρα.

Παράλληλα, για τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ επιτρέπεται λόγω της διοργάνωσης του Euro ένα άτομο ανά τραπέζι και αποστάσεις αντίστοιχες με αυτές που ισχύουν στην εστίαση. 

Τέλος, θετική είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων και για το πλήρες άνοιγμα των φροντιστηρίων, ενώ «πράσινο φως» για την έναρξη των πανηγυριών αναμένεται να δοθεί, όταν θα εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού στην περιφέρεια.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα στις 19:00 κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του κορονοϊού από τον Βασίλη Κικίλια, στην οποία θα συμμετάσχει εκτάκτως και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.