Σταματά στις 19 Ιουνίου η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία και ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για τη διανομή τους από τα σούπερ μάρκετ.

Η κυβέρνηση εξετάζει ήδη «άλλα κανάλια», όπως ανακοίνωσε ο Άκης Σκέρτσος με ανάρτησή του στο Facebook χθες Τρίτη 8/6.

«Η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομάδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες» επισήμανε ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ, προαναγγέλλοντας τις αλλαγές που έρχονται.

Η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου

Η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη…

Posted by Akis Skertsos on Monday, June 7, 2021

Εκπρόσωποι του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου ξεκαθάρισαν ότι η διακοπή της δωρεάν διανομής των αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα φαρμακεία σταματά στις 19 Ιουνίου καθώς μέχρι τότε ήταν η συμφωνία με την κυβέρνηση.

Ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μιλώντας στο OPEΝ χθες το πρωί είπε χαρακτηριστικά.

«Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πήραμε απόφαση να επεκτείνουμε το δίμηνο διανομής έως τις 19 Ιουνίου. Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ότι θα καλύπτουμε την κοινωνία μέχρι τέλος του μήνα».

Και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε τη δυνατότητα οι πλατφόρμες να είναι ανοιχτές… σταματά η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία… Είναι μία απόφαση που είναι εις γνώση της πολιτείας, είναι σε συνεννόηση… η συμφωνία που υπήρχε ήταν για τους δύο μήνες… η συμφωνία εκπνέει αυτές τις μέρες».

Self test: Τι εξετάζεται

Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκονται ήδη σε επαφή με τους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ για να βρεθεί το μοντέλο εκείνο που θα έλυνε προβλήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων αλλά και άλλα πρακτικά ζητήματα σε σχέση με την κινητικότητα εντός του σούπερ μάρκετ και την αποφυγή συνωστισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δημιουργηθεί ειδικός χώρος για την προμήθεια των self test, ενώ έμφαση δίνεται και στα εμπορικά καταστήματα της περιφέρειας και τη σύνδεσή τους με το κεντρικό σύστημα ενημέρωσης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.