Στην δυνητική υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών αναφέρθηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι «ο εμβολιασμός είναι το ισχυρότερο μέτρο προστασίας κατά του κορονοϊού, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία για το αν υπάρχουν δόσεις των εμβολίων άμεσα για όλους. «Περιμένω να δω πότε αντί για 100.000 δόσεις την ημέρα, να γίνουν 150.000 και 200.000 για να προλάβουμε», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για τον εμβολιασμό των παιδιών, ξεκαθάρισε ότι: «Αυτό είναι ένα μείζον θέμα. Αυτό που δεν έχει συζητηθεί ακόμα στην Επιτροπή είναι το γεγονός πως ακόμη κι όταν θα έχουμε φτάσει να είναι εμβολιασμένο ένα μεγάλο ποσοστό, το 70%, των παιδιών θα είναι ανεμβολίαστα». «Και βεβαίως, θα πάνε στο σχολείο και δεν έχουμε πάρει μέτρα προστασίας για τα παιδιά. Και αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των περιστατικών στα παιδιά. Μερικά θα είναι σοβαρά μάλιστα. Λίγα αλλά σοβαρά», προσέθεσε δηλώνοντας υπέρ του εμβολιασμού τους.

Όσο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, δήλωσε πως «γενική υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να εφαρμοστεί και ουδέποτε εφαρμόστηκε. Υπάρχουν όμως, ευαίσθητα επαγγέλματα όπου θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό. Όπως για παράδειγμα, δεν μπορείς να είσαι χειρουργός αν δεν κάνεις εμβόλιο για την ηπατίτιδα. Θα κινδυνεύσεις εσύ ο ίδιος και θα το μεταφέρεις κιόλας».

Αναφερόμενη στις εικόνες συνωστισμού από νέους σε κορονοπάρτι, αναρωτήθηκε αν θα έπρεπε να σκεφτούμε «να στήσουμε στα μπαρ ένα εμβολιαστικό κέντρο», ενώ, τέλος, μιλώντας για τα προνόμια των εμβολιασμένων είπε ότι αυτό «είναι μια φυσική εξέλιξη», ωστόσο τόνισε ότι «το θέμα δεν είναι τα προνόμια, το ζήτημα είναι να διεκδικούμε εμβόλια».