Το δικό της μήνυμα προς όσους συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί για το εμβόλιο του κορονοϊού στέλνει η νοσηλεύτρια Εύη Καμπιτσιούλη η οποία ήταν το πρώτο άτομο που εμβολιάστηκε στη χώρα μας.

«Το ελπιδοφόρο μήνυμα είναι ότι είμαστε σε μία πολύ καλή φάση όσον αφορά το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα» επεσήμανε η Εύη Καμπιτσιούλη ενώ χαρακτήρισε αισιόδοξο μήνυμα το ότι οι νεότερες γενιές σπεύδουν να εμβολιαστούν.

«Μάλλον θα ξεπλέξουμε με την πανδημία, βλέπουμε μια αποκλιμάκωση» υπογράμμισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ την Τετάρτη (2/6).

«Πάντως, γεγονός είναι ότι βλέπουμε σε νοσοκομεία να νοσούν άτομα, τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί. Τα εμβόλια έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλή και θεωρώ ότι η όποια επιφυλακτικότητα υπήρχε στην αρχή δεν θα πρέπει να υπάρχει. Τα εμβόλια είναι η μόνη ευκαιρία, η μόνη ελπίδα, ο μόνος δρόμος», τόνισε.

Όταν ερωτήθηκε για το εάν γυρνώντας το χρόνο πίσω θα εμβολιαζόταν πάλι πρώτη, απάντησε: «Θα το έκανα πάλι. Έχω μάθει ως υγειονομικός να είμαι στρατιώτης. Οφείλω να προστατεύω τον εαυτό μου και τους ασθενείς μου. Αυτό ήταν που με ώθησε στις 27 Δεκέμβρη χωρίς γνώση τότε να εμβολιαστώ πρώτη. Οι παρενέργειες είναι τόσο μικρές και λίγες. Είναι σαν να βγω έξω και ένα κεραμίδι να με χτυπήσει».

«Θα έλεγα σε όλους: αντιλαμβάνομαι την όποια επιφυλακτικότητα. Δεν θέλω να είμαι αφοριστική. Θα έλεγα ότι αν μπορούσαν να βρεθούν σε μία εφημερία του νοσοκομείου, να βιώσουν τη μοναξιά, θα καταλάβαιναν ότι ο εμβολιασμός αποτελεί μονόδρομο. Χθες μιλούσα με το γιο μίας ασθενούς. Είχε να δει τη μητέρα του 25 ημέρες, επειδή αρρώστησε με κορονοϊό. Έκλαιγε» υπογράμμισε η Εύη Καμπιτσιούλη.

Τι είπε για τη σημερινή εικόνα στα νοσοκομεία

«Στις τελευταίες εφημερίες έχουμε αρχίσει να νιώθουμε μια μικρή αποκλιμάκωση. Νοσηλεύουμε κυρίως νέες ηλικίες. Σπανίως πλέον νοσηλεύουμε πάνω από 75 ετών. Η πλειονότητα είναι κάτω, με το μεγάλο ποσοστό να είναι κοντά στα 60-65 αλλά έχουμε νοσηλεύσει και νεαρούς 29-40 ετών» υπογράμμισε εξηγώντας «βλέπουμε να νοσούν άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Αναφέρθηκε τέλος στους συναδέλφους της που δεν εμβολιάζονται, λέγοντας ότι δεν θέλει να στέκεται σε αυτούς, «γιατί έχει να κάνει με την κουλτούρα τους και το επίπεδο εκπαίδευσής τους. Για παράδειγμα: Είναι αλλιώς να δουλεύεις στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και αλλιώς σε κέντρο Υγείας. Χθες μας ανακοινώθηκε από τη διοίκηση ότι 97,5% του προσωπικού του Ευαγγελισμού είναι εμβολιασμένο. Το νοσοκομείο μας δίνει μία έξωθεν καλή μαρτυρία» συμπλήρωσε.