Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση των Αρχών για τον εντοπισμό και διάσωση 24χρονου αλλοδαπού που αγνοείται στον Όλυμπο.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που συμμετέχει στις έρευνες, ο 24χρονος, γερμανός υπήκοος μαζί με την μητέρα του ξεκίνησαν περπατώντας, μέσω μονοπατιού, να κατεβούν από τα Πριόνια του Ολύμπου στο παλιό Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου.

Κάποια στιγμή, η μητέρα έχασε τα ίχνη του γιου της που προπορευόταν, γύρισε πίσω στα Πριόνια, απευθύνθηκε για βοήθεια στο καταφύγιο και έτσι ενημερώθηκαν οι Αρχές ότι αγνοείται ο 24χρονος.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης, στη οποία παίρνει μέρος δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου, με τρία άτομα που φέρουν τον αναγκαίο διασωστικό εξοπλισμό. Στις έρευνες συμμετέχει επίσης η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με δύο άτομα, ενώ καθ’οδόν από τη Θεσσαλονίκη είναι ακόμη πέντε άτομα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Αλέξανδρος Λιάμος, οι έρευνες για τον 24χρονο που αγνοείται στο μονοπάτι Ε4 ξεκίνησαν μετά τις 4 το απόγευμα. Ο κ.Λιάμος σημείωσε ότι ο 24χρονος έχει μαζί του τρόφιμα, νερό καθώς και ρούχα.

Το έργο των ομάδων διάσωσης δυσχεραίνει η πυκνή βλάστηση της περιοχής και το γεγονός ότι έχει νυχτώσει.