Είναι γεγονός! Μπορούμε και πάλι να ταξιδέψουμε, να μπούμε στο αυτοκίνητο και να βγούμε εκτός νομού, χωρίς δικαιολογητικά και χωρίς σκληρούς περιορισμούς. Μετά από τόσους μήνες μπορούμε και πάλι να νιώσουμε ελεύθεροι. Η περίοδος δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, αφού έχει πλέον καλοκαιριάσει, ο καιρός είναι κάτι παραπάνω από καλός και η ζέστη στην πόλη αρχίζει και χτυπάει κόκκινο.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε για κοντινούς προορισμούς που μπορούμε να επισκεφθούμε μαζί με τους φίλους και την οικογένεια μας για να περάσουμε όμορφα τα σαββατοκύριακα μας. Ως κάτοικοι Αθηνών είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί διότι υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές αρκετά κοντά.

Ναύπλιο

Γραφικά σοκάκια, παλαιά αρχοντικά και όμορφες πλατείες είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για να επισκεφθεί κανείς το Ναύπλιο. Πρόκειται για έναν αγαπημένο προορισμό που δεν τον χορταίνεις, αφού μπορείς να το επισκεφθείς ξανά και ξανά και πάντα να βρίσκεις κάτι καινούργιο να δεις και να απολαύσεις.

Με αξιοθέατα όπως το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, αλλά και η Παλιά Πόλη θα κάνετε ατελείωτες βόλτες ενώ θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την ιστορία του μέρους. Όταν τα πόδια σας δεν θα σας βαστάνε άλλο απλά καθίστε σ’ ένα από τα πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια και απολαύστε θαλασσινούς μεζέδες και ούζο Πλωμαρίου.

Χαλκίδα

Μόλις μία ώρα, ίσως και λιγότερο από την πρωτεύουσα βρίσκεται η πανέμορφη Χαλκίδα. Ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και όχι μόνο. Η βόλτα στον παραλιακό δρόμο είναι πάντα μία απόλαυση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το επιβλητικό Δημαρχείο και το περίφημο Κόκκινο Σπίτι της οικογένειας Μάλλιου. Ενώ σίγουρα θα πρέπει να δει και τις δύο γέφυρες σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Αράχοβα

Οι περισσότεροι γνωρίζουν την Αράχοβα ως τον αγαπημένο χειμερινό προορισμό των Αθηναίων, κυρίως λόγω του χιονοδρομικού του. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν την Αράχοβα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Το καταπράσινο τοπίο, η ηρεμία της φύσης και η δροσιά του βουνού αποτελούν το τέλειο σκηνικό χαλάρωσης μετά από μία δύσκολη εβδομάδα.

Οι δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή είναι ατελείωτες αρκεί να υπάρχει όρεξη. Οι πιο δραστήριοι μπορούν να κάνουν πεζοπορία και mountain bike. Ενώ, όσοι θέλουν κάτι πιο χαλαρό μπορούν να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών ή τις ιστορικές μονές. Στο τέλος όλοι θα βρεθούνε στο χωριό για να απολαύσουν καλό και ποιοτικό φαγητό και ούζο Πλωμαρίου.

Λουτράκι

Φυσικά και δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το Λουτράκι με τις φανταστικές του παραλίες! Ανεμελιά, καταγάλανα νερά και παραλίες χιλιομέτρων χαρακτηρίζουν απόλυτα έναν από τους πιο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς.

Απολαύσετε την βόλτα σας στην παραλιακή με τους φοίνικες, πιείτε τον καφέ σας και τσιμπήσετε κάτι στα ταβερνάκια του παραλιακού πεζόδρομου. Είτε πρόκειται για μονοήμερη είτε για περισσότερες μέρες, όταν επιστρέψετε θα νιώθετε αναζωογονημένοι και γεμάτοι ενέργεια.

Ετοιμαστείτε λοιπόν να επισκεφθείτε πανέμορφα μέρη, να θαυμάσετε τη φύση στα καλύτερα της, να δροσιστείτε σε καταγάλανα νερά και να περπατήσετε σε γραφικά σοκάκια. Εμπνευστείτε από την ιστορία που κρύβουν κάποιοι από τους προορισμούς, γευτείτε παραδοσιακούς μεζέδες και συνοδεύεστε τους με καλή παρέα και φυσικά ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.

Αφού άλλωστε όταν έχει ήλιο, έχει Πλωμάρι