Διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παγκράτι πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στην είσοδο του κτιρίου, ενώ περίπου 15 διαδηλωτές κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο και μέσω της ταράτσας, να μεταπηδήσουν στο μπαλκόνι έξω από το γραφείο του υπουργού.

Νωρίτερα, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΕ, δάσκαλοι και καθηγητές σε διαθεσιμότητα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου συζητούνται σήμερα οι προσφυγές της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδος, με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η αξιολόγηση των ουσιαστικών προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

«Δεκαπέντε μήνες είναι πολλοί. Δεκαπέντε μήνες εκπαιδευτικοί, φύλακες, καθαρίστριες, άλλοι εργαζόμενοι στα υπουργεία σε διαθεσιμότητα, 15 μήνες σε ομηρεία γιατί έχουν απολυθεί… άλλοι απειλούνται με απόλυση, αρκετοί χωρίς μισθό… Καταλαβαίνετε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να είναι ανεκτή πια από εμάς τους εργαζόμενους.

Μ’ αυτή την έννοια η επίσκεψη αυτή στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη έχει αυτόν τον συμβολισμό: δηλαδή ότι απαιτούμε λύση τώρα, όχι άλλη κοροϊδία ο ένας υπουργός να λέει θα το πω στον άλλον και ο άλλος στον άλλον, να παίζουν ο ένας τον καλό και ο άλλος τον κακό. Χρειάζεται άμεση λύση, καμία απόλυση, όλοι να τοποθετηθούν στις θέσεις που είχαν. Σε κάθε περίπτωση παλεύουμε να μην γίνουν απολύσεις. Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε άμεση συνάντηση και λύση από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αρνείται τη συνάντηση με την ΟΛΜΕ και τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης.