Όχι μόνο ασύλληπτος αλλά και αγνώστου… πατρός είναι ο κροκόδειλος που ζει στο φράγμα των Ποταμών στο Ρέθυμνο. Η έρευνα της Αστυνομίας ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα ως προς το ποιος ευθύνεται για την εγκατάλειψη του ερπετού στο σημείο αυτό, το οποίο έγινε πόλος έλξης για περίεργους αλλά και επιστήμονες. Έτσι λοιπόν κανείς δεν μπορεί να πει με στοιχεία και αποδείξεις ποιος ήταν ο άνθρωπος που με περισσή απερισκεψία, προκειμένου να ξεφορτωθεί τον κροκόδειλο, τον παράτησε στο φράγμα πριν από λίγους μήνες, οπότε και εντοπίστηκε από περαστικούς και πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» που αναμεταδίδει το cretalive.gr, στη δικογραφία που σχηματίστηκε από τις διωκτικές Αρχές του Ρεθύμνου, υπάρχουν οι καταθέσεις έξι συνολικά «υπόπτων» πρώην ιδιοκτητών του «Σήφη». Και οι έξι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, είναι από το Ρέθυμνο, στοιχείο που διαψεύδει αυτομάτως τις υποψίες που υπήρχαν και ήθελαν τον ιδιοκτήτη του ερπετού να είναι από γειτονικούς νομούς και κυρίως το Ηράκλειο.

Και οι έξι κλήθηκαν στη διάρκεια της έρευνας που έγινε για να καταθέσουν το τι γνωρίζουν για την υπόθεση και κυρίως εάν είχαν κροκόδειλο στο παρελθόν, εάν συνεχίζουν να έχουν και εάν όχι, πού βρίσκεται το ερπετό αυτή τη στιγμή.

Οι τρεις από αυτούς επιβεβαιώθηκε ότι πράγματι είχαν κροκόδειλο κατά το πρόσφατο παρελθόν. Οι δύο είπαν και επαληθεύτηκαν οι ισχυρισμοί τους, ότι τον πούλησαν σε pet shop της Αθήνας, ενώ ο τρίτος αν και είπε ότι τον έδωσε κι εκείνος σε εξειδικευμένο κατάστημα, δεν προσκόμισε κάποιο έγγραφο, ωστόσο ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στην Αθήνα ρωτήθηκε και επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του υπόπτου.

Οι άλλοι τρεις Ρεθυμνιώτες που κλήθηκαν για κατάθεση αρνήθηκαν ότι είχαν κροκόδειλο κατά το παρελθόν. Είπαν ότι επρόκειτο για φήμες που δεν ευσταθούσαν. Οι αστυνομικοί που τους εξέτασαν φαίνεται να πείστηκαν από τα λεγόμενά τους κι έτσι η δικογραφία προσκομίστηκε στον εισαγγελέα πριν από λίγες εβδομάδες.

Έρχεται και πάλι ο Μπερά

Οι παγίδες που έχουν στηθεί δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα κι έτσι είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στην Κρήτη ο Γάλλος ερπετολόγος Ολιβιέ Μπερά, ο οποίος και πριν από δύο μήνες βρέθηκε στην Κρήτη, αλλά δεν είχε καταφέρει να αιχμαλωτίσει τον κροκόδειλο.