Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 16:30 σε σύσκεψη στην οποία θα παρουσιαστεί η νέα ψηφιακή δράση «Know Your Customer», που επιτρέπει στους πολίτες να ενημερώνουν στοιχεία τους στις τράπεζες χωρίς να χρειάζεται φυσική παρουσία σε κατάστημα.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι σε λίγες ημέρες το gov.gr εμπλουτίζεται με μια νέα πλατφόρμα, το Know Your Customer, «η οποία αρχικά θα διευκολύνει τους πολίτες στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες, αλλά κυρίως θα διασφαλίσει τα προσωπικά τους δεδομένα.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη: ότι πλέον όποιος πολίτης το επιθυμεί δεν θα χρειάζεται να προσκομίζει στην τράπεζα που τηρεί λογαριασμό πιστοποιητικά, όπως το εκκαθαριστικό του, αλλά θα αποστέλλει μέσω της πλατφόρμας μόνο εκείνα τα στοιχεία που είναι αναγκαία για την τράπεζα».

Συστηθείτε (KYC- Know Your Customer)

Σύμφωνα με το gov.gr, η υπηρεσία «Συστηθείτε» (KYC- Know Your Customer) σας προσφέρει μια ψηφιακή εναλλακτική στην προσκόμιση εγγράφων σας στην τράπεζα σας, για τη βεβαίωση των στοιχείων σας στο πλαίσιο του κανονισμού για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (Anti Money Laundering – AML).

Η υπηρεσία αντλεί για λογαριασμό σας:

α) Στοιχεία ταυτότητας
β) Στοιχεία επικοινωνίας
γ) Στοιχεία εισοδήματος
δ) Στοιχεία επαγγελματικής δραστηριότητας

Τα στοιχεία αντλούνται από τα πληροφοριακά συστήματα του Δημόσιας Διοίκησης χωρίς να αποθηκεύονται στο KYC. Η διάθεσή τους προϋποθέτει κάθε φορά τη ρητή συγκατάθεσή σας.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία είναι δυνατή από το Internet Banking της τράπεζάς σας.