Χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ αλλά και επαίνους στους τέσσερις κρατούμενους οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατά τις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.
Ο κ. Αθανασίου «συνεχάρη ιδιαίτερα τα παιδιά για τη σημαντική επιτυχία τους, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο, ενώ εξήρε το έργο του διευθυντή του Σχολείου κ. Πέτρου Δαμιανού, του εκπαιδευτικού προσωπικού, της διευθύντριας του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης κ. Μαρίνας Μπούκη και των σωφρονιστικών υπαλλήλων».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απευθυνόμενος στους κρατούμενους δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος για τη σπουδαία αυτή επιτυχία σας. Η προσπάθεια σας είναι αξιοζήλευτη και αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πώς ο νέος άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τις κακιές στιγμές του παρελθόντος και να ανοίξει δρόμους σε νέους ορίζοντες. Η φυλακή πέραν του σωφρονιστικού χαρακτήρα της έχει και παιδαγωγικό χαρακτήρα. Το γεγονός ότι κάποια στιγμή περάσατε στην παραβατικότητα δε λέει τίποτα.

Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει κάποιο παράπτωμα», και ευχήθηκε στους υπόλοιπους μαθητές να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο ώστε να αποκτήσουν όλα εκείνα τα εφόδια που απαιτούνται για να γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία.
Με τη σειρά τους τόσο οι κρατούμενοι όσο και η διεύθυνση του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης ευχαρίστησαν τον υπουργό και ζήτησαν να μεριμνήσει για τη διευκόλυνση των φοιτητών ως προς τη χρήση των εκπαιδευτικών αδειών.
Ο κ. Αθανασίου διαβεβαίωσε για τη συνεχή στήριξή τους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το ζήτημα σε συνεννόηση με τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου -όπου απαιτηθεί- να πραγματοποιηθούν μεταγραφές κρατουμένων φοιτητών για να παρακολουθούν δια ζώσης τα μαθήματά τους.