Η μαγεία του αθλητισμού –και δη του στίβου- ξεδιπλώθηκε σε έναν από τους πιο ιστορικούς χώρους της χώρας, το Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, εκεί όπου σήμερα έγινε επίδειξη του προγράμματος Kids Athletics. Περισσότερα από 800 παιδιά από δημοτικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής πήραν μέρος και βίωσαν μια μοναδική εμπειρία, όχι μόνο γιατί μετείχαν σε ένα εξελιγμένο πρόγραμμα, αλλά και γιατί τους δόθηκε η ευκαιρία να αθληθούν σε ένα αρχαίο στάδιο.

Το πρόγραμμα εκτελέστηκε με την παρουσία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, δημάρχων και άλλων τοπικών φορέων, αλλά και του μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, Γιάννη Μπόλα, που με την παρουσία τους θέλησαν να δείξουν τη σημασία της εφαρμογής του προγράμματος.

Το Kids athletics είναι ένα πρόγραμμα της IAAF, το οποίο εκτελεί τα τελευταία χρόνια ο ΣΕΓΑΣ και από φέτος εντάχθηκε στα δημοτικά σχολεία μέσα από τις ώρες της φυσικής αγωγής. Οι εκατοντάδες μαθητές που βρέθηκαν σήμερα στην Επίδαυρο απόλαυσαν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και έδειξαν τα αγωνιστικά τους χαρίσματα. Η επόμενη παρουσίαση του Kids Athletics, θα γίνει σε μία εβδομάδα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Την έναρξη του προγράμματος, που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του ΣΕΓΑΣ, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και άλλων φορέων, με στόχο να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στον κλασικό αθλητισμό μέσα από το παιχνίδι, κήρυξε ο κ. Ανδριανός.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, απευθυνόμενος στα παιδιά που συμμετείχαν από τα σχολεία της Αργολίδας, είπε μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί φέτος το πρόγραμμα Kids’ Athletics ξεκινά από εδώ, με τη συμμετοχή σχολείων από ολόκληρη την Αργολίδα. Και συνεχίζουμε στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, την Άρτα, τα Γιάννενα, την Κατερίνη, την Αλεξανδρούπολη, την Καλαμάτα και τη Θεσσαλονίκη.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να έρθετε σε επαφή με τον κλασικό αθλητισμό μέσα από το παιχνίδι. Και βεβαίως, ο μεγαλύτερος και πιο φιλόδοξος στόχος που έχουν βάλει όλοι οι φορείς που συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια, είναι να σας παρακινήσουν να βάλετε στην καθημερινότητά σας την άθληση και την υγιεινή ζωή.
Όλοι ξέρουμε ότι το καθημερινό σας πρόγραμμα είναι φορτωμένο –το ζω και με τη δική μου κόρη που φέτος πηγαίνει πρώτη Γυμνασίου. Όμως σ’ αυτό το σκληρό πρόγραμμα, χωρά και η άθληση. Όχι ως μια ακόμη υποχρέωση, αλλά ως ένα διάλειμμα χαράς και εκτόνωσης. Και γιατί όχι, για όσους και όσες από σας έχουν το ταλέντο, να λειτουργήσει και ως αφορμή για μια σπουδαία αθλητική καριέρα.

Είμαστε όλοι στο πλευρό σας, με πρώτους απ’ όλους βέβαια τους γονείς και τους δασκάλους σας, για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε από τώρα, από νωρίς, όλες τις καλές συνήθειες που βοηθούν αφάνταστα στην υπόλοιπη ζωή σας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber