Τη ζωή της έχασε πέντε μέρες μετά το εμβόλιο Astrazeneca μία 61χρονη γυναίκα, όπως καταγγέλει η οικογένειά της.

«Έχω έγγραφο από το εμβολιαστικό κέντρο που η ίδια είχε δηλώσει όλα τα υποκείμενά νοσήματά της. Της είχαν δώσει άδεια να μπορέσει να υποβληθεί στον εμβολιασμό. Προφανώς δεν υπήρχαν οδηγίες από την Astrazeneca προς τους γιατρούς ότι κάποιοι συμπολίτες μας δεν θα υποβληθούν στον εμβολιασμό. Οι γιατροί στα εμβολιαστικά κέντρα λειτουργούν με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και των εταιρειών. Η ίδια είχε ρωτήσει και το δικό της γιατρό, όλοι είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους εμβολιαστεί» σημείωσε στο MEGA ο δικηγόρος της οικογένειας της 61χρονης, Αντώνης Σακαρούδης.

H Astrazeneca έχει επικοινωνήσει με τον γιατρό στο εμβολιαστικό κέντρο. Περιμένουμε τις ιστολογικές. Η οικογένεια μου έχει δώσει εντολή για μηνυτήρια αναφορά για ανθρωποκτονία» είπε.

Τι λέει ο γιος της

Ο κ. Βασίλης, γιός της 61χρονης, περιέγραψε όσα συνέβησαν έως ότου να καταλήξει.

«Έκανε το Σάββατο 27 μαρτίου το εμβόλιο, αργά το ίδιο βράδυ τις έπεσε το οξυγόνο. Μετά ήταν μια χαρά, πήγε στη δουλειά της. Την Τετάρτη μου είπε ότι θα καθόταν σπίτι. Δεν ένιωθε καλά και εκανε τεστ covid και ακτινογραφία. Μιλήσαμε στη 13:00. Ήταν αρνητική στον κορονοϊό, ενώ η ακτινογραφία ήταν καθαρή. 13:15 την ξανά πήρα τηλέφωνο και δεν μου απάντησε. Μπήκα στην κάμερα που είχαμε και την είδα να έχει σβήσει» ανέφερε.

Η 61χρονη είχε περάσει τρεις φορές καρκίνο και τον είχε νικήσει. «Αυτό είναι που μας έχει τρελάνει. Νίκησε τον καρκίνο και πήγε για κάτι καλό, να εμβολιαστεί, και έφυγε από αυτό» συμπλήρωσε. Σύμφωνα με την νεκροψία η 61χρονη κατέληξε από θρόμβωση.