Θετική είναι η πρώτη αποτίμηση στο Μέγαρο Μαξίμου για τη διενέργεια των self test με πρώτο σταθμό τα λύκεια, καθώς είναι υποχρεωτικό μέτρο για μαθητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, 70 εταιρείες έναντι 51 του πρώτου διαγωνισμού έχουν ήδη λάβει μέρος για τη δεύτερη προκήρυξη των self tests, καθώς αναρτήθηκε από την Πέμπτη το βράδυ από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο διαγωνισμός για την προμήθεια έως 10 εκατ. (με δυνατότητα προαίρεσης άλλων 10 εκατ.) τεστ αυτοδιάγνωσης για την ανίχνευση του κορονοϊού.

Μάλιστα εντός της εβδομάδας θα υπάρξει ανακοίνωση καθώς το «εργαλείο» των self tests αναμένεται να επεκταθεί στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, σε εργαζόμενους που μεταφέρουν φαγητό, ενδεχομένως και για όσους εργάζονται σε σούπερ μάρκετ.

Γονείς κατά των τεστ

Σύμφωνα ασφαλείς πληροφορίες υπάρχει μερίδα γονέων αρνητών του κορονοϊού, όπου έχει κινητοποιηθεί μέσω δικηγόρων, κρίνοντας αντισυνταγματική την υποχρεωτική διενέργεια των self test για τους μαθητές.

Παράλληλα, ο οργανωτικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Νικόλαος Παπαχρήστος δήλωσε στο newsbeast.gr ότι υπάρχει ένσταση σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε να είναι αυτά τα νούμερα των θετικών τεστ και να μην είναι μεγαλύτερα. Εάν ένας καθηγητής βγει θετικός, τότε αναμορφώνεται το πρόγραμμα και γίνονται λιγότερες ώρες. Εάν βγει ένας μαθητής θετικός, τότε δεν έχει δυνατότητα να παρακολουθήσει τηλεκπαίδευση».

Επισημαίνεται δε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να δημιουργήσει ψηφιακές τάξεις για τα παιδιά που είτε έχουν προβλήματα υγείας είτε οι γονείς τους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και ανησυχούν μήπως έρθει ο ιός στο σπίτι.