Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με λεωφορεία έξω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν προγραμματίσει για αύριο, στις 10:00 το πρωί, οι λεωφορειούχοι, λόγω της μη καταβολής δεδουλευμένων προηγούμενων ετών.

Ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ερωτηθείς για το θέμα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υποστήριξε πως η Περιφέρεια έχει κάνει όλα όσα προβλέπονται από το νόμο και δεν φέρει καμία ευθύνη για το πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών.

«Οι λεωφορειούχοι ξέρουν πως ο ρόλος των περιφερειών στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών είναι διαδικαστικός και διεκπεραιωτικός. Θα έπρεπε αντί να αποκλείσουν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, να πάμε όλοι μαζί να διαδηλώσουμε και να αποκλείσουμε κάποιο υπουργείο», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα η Περιφέρεια πρότεινε λύση στο υπουργείο Εσωτερικών η οποία έγινε αποδεκτή, ωστόσο υπήρχαν ενστάσεις από το υπουργείο Οικονομικών και εκεί “κόλλησε” το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.

Σημειώνεται πως εξαιτίας της επ’ αόριστον αποχής από το έργο της μεταφοράς μαθητών που αποφάσισαν τα μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης ο αγιασμός στα σχολικά συγκροτήματα για χιλιάδες παιδιά του νομού Θεσσαλονίκης θα γίνει μετ’ εμποδίων.