Από την Πέμπτη (8/4) το πρωί θα διατίθενται στους μαθητές και καθηγητές Λυκείου της Θεσσαλονίκης τα self tests τα οποία θα φτάσουν αύριο Τετάρτη στα φαρμακεία της πόλης.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, ήδη η εταιρεία που έχει αναλάβει τη μεταφορά έχει μοιράσει σε αποθήκες ανά την επικράτεια πάνω από μισό εκατομμύριο self test, ενώ έως την Παρασκευή ο αριθμός θα ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύση Ευγενίδη, ανέφερε στο ThessToday.gr πως κάθε φαρμακείο θα παραλάβει 75 τεμάχια προσθέτοντας ότι η άμεση παραλαβή τους από μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι σημαντική καθώς σε περίπτωση καθυστέρησης, υπάρχει ο φόβος άμεσης εξάντλησής τους αλλά και κίνδυνος συνωστισμού στα εφημερεύοντα φαρμακεία του Σαββατοκύριακου από τους υπόλοιπους πολίτες.

«Υπάρχουν θέματα προς επίλυση, όπως να προλάβουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν εγκαίρως και να παραλάβουν τα self test την Πέμπτη και την Παρασκευή. Έχουμε την ενημέρωση ότι τα φαρμακεία θα παραλάβουν τα self test αύριο Τετάρτη, οπότε και το απόγευμα προς βράδυ θα ανοίξει και η πλατφόρμα», τόνισε ο κ. Ευγενίδης.

Σημειώνεται πως μετά τους καθηγητές και μαθητές Λυκείων, σειρά θα πάρουν οι πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18-67 ετών και τέλος, στους άνω των 67.