Για τις 19:30 σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την κεντρική πύλη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, που απαιτούν την άμεση σύλληψη του ατόμου που πυροβόλησε σκύλο.

«Η αγάπη και το ενδιαφέρον για τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού» αναγράφει πινακίδα που έχει τοποθετήσει η διοίκηση του νοσοκομείου έξω από την ανατολική πύλη.

Κάτω από αυτήν την πινακίδα είχε ξαπλώσει να ξεκουραστεί και ο Ζορό που ζούσε, από τότε που ήταν κουτάβι, στο προαύλιο του νοσοκομείου υπό τη φροντίδα εργαζομένων και επισκεπτών. Στο σημείο αυτό δέχτηκε τον πυροβολισμό που του αφαίρεσε τη ζωή το βράδυ της 18ης Αυγούστου.

Δύο εργαζόμενοι του νοσοκομείου είδαν, όπως κατέθεσαν στην αστυνομία, κάτοικο την περιοχής να πυροβολεί από το μπαλκόνι του τον άτυχο σκύλο. Στη συνέχεια ενημέρωσαν την πρόεδρο του σωματίου Φιλόζωοι Χαϊδαρίου, Κατερίνα Κούνουπα, η οποία έσπευσε στο σημείο και ειδοποίησε και την αστυνομία.

Μάλιστα ύστερα από υπόδειξη των δύο υπαλλήλων αστυνομικοί επισκέφτηκαν το σπίτι του φερόμενου ως δράστη, ο οποίος όμως απουσίαζε και αναζητείται.