Νέα στοιχεία και παράμετροι αποκαλύπτονται για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή (12/3) που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό και εγκεφαλικό θάνατο ενός 23χρονου μοτοσικλετιστή. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Mega, αποφασίστηκε ένορκη διοικητική εξέταση για τον τροχονομόνο που φαίνεται να διώχνει τον αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου, τον διανομέα.

Μετά το δυστύχημα, όπως μεταδίδει το Open, ο φρούραρχος της Βουλής, ζήτησε μπροστά από τη Βουλή να υπάρξει ένα αριστερόστροφο φανάρι, ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό είχε ζητηθεί και το 2012 και το 2014 αλλά και το καλοκαίρι του 2020, χωρίς ποτέ να έχει ικανοποιηθεί το αίτημα.

Στο μεταξύ, οι Αρχές ψάχνουν και τον δεύτερο οδηγό ταξί, ο οποίος προπορευόταν της μηχανής του 23χρονου.

Γιατί το υπηρεσιακό όχημα δεν έπρεπε να μπει από τη συγκεκριμένη πύλη

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Mega, από την ανάλυση των κανόνων εισόδου οχημάτων στη βουλή, αλλά και από το βίντεο του δραματικού συμβάντος αποκαλύπτεται ότι η στροφή στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας του υπηρεσιακού οχήματος που οδηγούσε ο συνοδός ασφαλείας της κυρίας Μπακογιάννη είναι με βάση τις διαδικασίες της βουλής, που έχει ορίσει η ελληνική αστυνομία, παράνομη.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, όταν στα οχήματα δεν επιβαίνουν υπουργοί και βουλευτές δεν εισέρχονται από εκείνο το σημείο, αλλά τους έχουν δοθεί εντολές να εισέρχονται στο γκαράζ ή σε άλλες εισόδους από τη Λεωφόρο Αμαλίας, από την πλευρά δηλαδή της πλατείας Συντάγματος.

Ο οδηγός του οχήματος έστριψε παρότι στο σημείο δεν υπήρχε τροχονόμος που ρυθμίζει την είσοδο των οχημάτων στο προαύλιο της βουλής. Δεν έκανε ούτε ηχητικό σήμα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην είσοδο του προαύλιου της βουλής. Κινήθηκε μόνος του, με αυθαίρετο τρόπο.

Αρκέστηκε στο γεγονός ότι του παραχώρησε προτεραιότητα ο οδηγός ταξί, που κινείτο στην αριστερή λωρίδα της ανόδου, μη αντιλαμβανόμενος ότι από τη δεξιά λωρίδα ερχόταν με σχετικά μεγάλη ταχύτητα χωρίς ωστόσο να έχει παραβιάσει κόκκινο, ο άτυχος άνδρας ο οποίος τον χτύπησε στο πίσω δεξιά φανάρι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.