Μολότοφ, μπετόβεργες, ξύλα και πέτρες κατέσχεσε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια των ελέγχων που προηγήθηκαν των εκτεταμένων επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

«Αν και η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη, πρέπει να πω ότι κατασχέσαμε, πριν την πορεία, αρκετές μολότοφ, μπετόβεργες, ξύλα και πέτρες. Κάποιοι από αυτούς ήταν έτοιμοι για πόλεμο. Περίπου 400-500 άτομα ήταν αυτά που προκάλεσαν τα επεισόδια» είπε στον ΑΝΤ1.

Σχολιάζοντας την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού ο κ. Χρονόπουλος τόνισε ότι είναι κρίσιμη η κατάστασή του, αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο. «Μας είπαν οι γιατροί ότι ήταν τυχερός. Κρίσιμο για την πορεία της υγείας του ήταν ότι δεν αφαιρέθηκε το κράνος του από την πρώτη στιγμή».

Ο κ. Χρονόπουλος καταδίκασε τη βία. «Αυτό που θέλουμε είναι να σταματήσουμε τον κύκλο της βίας. Καταδικάζουμε τη βία χωρίς αστερίσκους, από όπου κι αν προέρχονται. Πρέπει να τα αφήσουμε όλα εδώ και να προχωρήσουμε γιατί έχουμε σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Μη μας αποπροσανατολίζουν τέτοια γεγονότα» κατέληξε.