«Τέτοιες πράξεις προκαλούν διακρατικό μίσος»

Διάβημα διαμαρτυρίας της ΠΓΔΜ για συνθήματα στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων


ΕΛΛΑΔΑ
1:49
12/08/2014
«Τέτοιες πράξεις προκαλούν διακρατικό μίσος»
3
loading

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκο, προχώρησε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εξαιτίας των «τελευταίων δραστηριοτήτων των ειδικών δυνάμεων της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια κοινής άσκησης με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου, τον Ιούλιο του 2014, κατά την οποία ακούστηκαν προκλητικά και μισαλλόδοξα συνθήματα».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ «ζητά από τις ελληνικές αρχές να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοια περιστατικά και τάσεις οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τις ευρωπαϊκές αξίες και κριτήρια και να μεριμνήσουν ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιες απολίτιστες πράξεις».

Εξάλλου, χθες, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σε γραπτή της ανακοίνωση για τα συνθήματα κατά γειτονικών χωρών που ακούστηκαν από μέλη των ειδικών δυνάμεων της Ελλάδας εξέφρασε «την έντονη διαμαρτυρία της για τη βίαιη και απειλητική ρητορική που χρησιμοποιούν οι Έλληνες στρατιώτες, η οποία είναι χαρακτηριστική κάποιων άλλων καιρών».

«Τέτοιες πράξεις προκαλούν διακρατικό μίσος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της
κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, όπου προστίθεται ότι η κυβέρνηση της χώρας προβαίνει σε όλες τις διπλωματικές ενέργειες προκειμένου να καταδικαστεί αυτό το περιστατικό, αλλά και άλλα παρόμοια περιστατικά στην Ελλάδα, τα οποία δεν συμβάλλουν στην προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας και στο πνεύμα της συνεργασίας.

Αρκετά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αναπαρήγαγαν τις τελευταίες ημέρες βίντεο στο οποίο ακούγονται μέλη των ειδικών δυνάμεων της Ελλάδας να φωνάζουν συνθήματα κατά γειτονικών χωρών της Ελλάδας (Τουρκίας, Αλβανίας ΠΓΔΜ), στο πλαίσιο πρόσφατης άσκησης που πραγματοποιήθηκε στο Σταυροβούνι της Κύπρου.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ επέδωσε σήμερα και διάβημα διαμαρτυρίας προς τον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια σχετικά με την «πρακτική επικόλλησης αυτοκόλλητου σε οχήματα της χώρας που φέρουν το χαρακτηριστικό σήμα "ΜΚ" στις πινακίδες κυκλοφορίας τους».

Τις τελευταίες ημέρες, φιλοκυβερνητικά κυρίως μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σχολίασαν αρνητικά το γεγονός ότι οι ελληνικές συνοριακές αρχές επικολλούν στα οχήματα των πολιτών της ΠΓΔΜ που φέρουν το χαρακτηριστικό σήμα «ΜΚ» και επιθυμούν να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια ένα αυτοκόλλητο, όπου αναγράφεται το μήνυμα

«Η χρήση/αναγραφή του χαρακτηριστικού σήματος "ΜΚ" επί του παρόντος οχήματος δεν συνεπάγεται αναγνώριση από την Ελλάδα της ισχύος αυτού».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Mygdonas

    ΜΙΛΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΡΕ ΟΥΣΤ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΡΑΤΟ ΤΙ ΛΕΝΕ?ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.ΣΤΙΑ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΑΜ ΥΠΗΡΧΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ,ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΝΙΚΟΛΑ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ,Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΗΤΟ ΕΛΛΗΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΡΟΥΓΙΑΣ.

  2. avatar ΡίζαςΙδιοκαλλιεργητής

    Κάθε χρόνο στο Σκοπιανό καρναβάλι, η Ελλάδα παρουσιάζεται με άρμα καρναβαλιού, θαμμένη σε φέρετρο. Από εκεί και πέρα, αν υπάρχει κάτι, που δεν πρέπει να υπάρχει στα συνθήματα, ας τα τροποποιήσουν.

  3. avatar andrew

    Διακρατικό μίσος προκαλεί το να θέλουν τα Σκόπια να ονομάζονται \"Μακεδονία\".

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει