Είναι πολύ δύσκολο το ίδιο ρήγμα του Τυρνάβου να δώσει μεγαλύτερο σεισμό από τα 6,3 Ρίχτερ, θα είναι έκπληξη παγκοσμίου επιπέδου, τόνισε ο καθηγητής σεισμολογίας, Κώστας Παπαζάχος, σχολιάζοντας τον σεισμό στην Ελασσόνα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, μετά τη συμμετοχή του σε σύσκεψη με τους υπόλοιπους σεισμολόγους για την εξέταση του φαινομένου του δεύτερου σεισμού που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (4/3) στην περιοχή της Ελασσόνας, είπε πως τους λείπουν κάποιες πληροφορίες.

«Μπορεί να ενεργοποιηθούν γειτονικά ρήγματα όπως ήταν ο χθεσινός σεισμός των 5,9 Ρίχτερ» πρόσθεσε ο κ. Παπαζάχος

«Χρειαζόμαστε αυτές τις πληροφορίες για να είμαστε σίγουροι για λεπτομέρειες όπως πού ακριβώς έγινε ο δεύτερος σεισμός αλλά και επιπλέον στοιχεία από σεισμογράφους και από ευρωπαϊκούς δορυφόρους που θα περάσουν πάνω από την περιοχή τη Δευτέρα. Ωστόσο οι λεπτομέρειες αυτές δεν αλλάζουν τα συμπεράσματα για τους κατοίκους και την πολιτεία» επεσήμανε.

Αναφορικά με το φαινόμενο τόνισε ότι είναι πρωτόγνωρο καθώς συνήθως ακολουθεί ομαλή μετασεισμική ακολουθία, ενώ η περίπτωση αυτή αποτελεί μια από τις πιο δυσμενέστερες.

Όσο για τις περιοχές που θα εκδηλωθούν μετασεισμοί ανέφερε ότι όλα τα χωριά που βρίσκονται από το χωριό Κουτσόχερο στα ΝΑ μέχρι νότια της Ελασσόνας στα ΒΔ, θα επηρεαστούν από ισχυρούς μετασεισμούς.