Συγκέντρωση διαμαρτυρίας «ενάντια στη σφαγή στη Γάζα και στην κατοχή παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ» οργάνωσε η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Λήμνου το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία του ΟΤΕ. Πλήθος κόσμου (κάτοικοι του νησιού αλλά και Έλληνες και αλλοδαποί επισκέπτες και παιδιά) εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους , συμμετέχοντας στην κινητοποίηση.

Οι διαδηλωτές αποτύπωσαν με το χέρι τους, σε ένα πανό το οποίο έγραφε #Free_Gaza, το σχήμα της παλάμης τους στα τρία χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης, προσυπογράφοντας με αυτόν τον τρόπο στη διαμαρτυρία, όπως αναφέρει το limnosreport.gr.

Παράλληλα ο κόσμος, προσέφερε αρκετά φάρμακα που θα σταλούν στη Γάζα.

Επιπλέον μοιράστηκε και το παρακάτω φυλλάδιο:

«Η σφαγή στη Γάζα συνεχίζεται αμείωτη. Μετά από τέσσερις εβδομάδες βομβαρδισμών οι νεκροί έχουν πλέον ξεπεράσει τους 1875. Στην πλειοψηφία τους τα θύματα των ισραηλινών βομβαρδισμών είναι άμαχοι, γυναίκες και πολλά παιδιά. Με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας, το Ισραήλ παραβιάζει κατάφωρα τη διεθνή νομιμότητα και καταπατά κάθε έννοια ανθρωπιάς. Δεν διστάζει να εκτοξεύει πυραύλους σε νοσοκομεία, σχολεία και παιδικές χαρές σφαγιάζοντας μικρά παιδιά. Οι καταγγελίες από γιατρούς και δημοσιογράφους στη Λωρίδα της Γάζας είναι συγκλονιστικές.

Σε όλο τον κόσμο έχουν ξεσπάσει μαζικά κινήματα και κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που ζητούν άμεσα σύναψη εκεχειρίας και να σταματήσει η εκατόμβη των νεκρών. Η σφαγή των Παλαιστίνιων που εντείνεται με την επέμβαση στη Γάζα πρέπει να σταματήσει τώρα προτού θρηνήσουμε περισσότερα θύματα.

Αλληλεγγύη το όπλο των λαών-Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης»