Ολοκληρώθηκε από τα αλβανικά σωστικά συνεργεία η ανάσυρση των νεκρών και των τραυματιών από τα συντρίμμια του ελληνικού λεωφορείου που έπεσε σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων στο χωριό Βράτανα μεταξύ Τεπελενίου και Μπαλς.

Επίσημα οι νεκροί ανήλθαν σε 7 και οι τραυματίες σε 20, μεταξύ των οποίων 3 σοβαρά. Τα αλβανικά ΜΜΕ όμως κάνουν λόγο για 10 νεκρούς. Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων είχε ξεκινήσει από τα Τίρανα στις 19:00 το βράδυ και ύστερα από δυόμισι ώρες  ταξιδιού, έφθασε στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου Τιράνων – Κακαβιάς μέσα σε ισχυρή καταιγίδα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, εκεί μια νταλίκα κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του στενού δρόμου και ο οδηγός του λεωφορείου, προσπάθησε να το ακινητοποίησει.

Το λεωφορείο όμως γλίστρησε, έφυγε από την πορεία του και έπεσε στην χαράδρα. Λίγα λεπτά αργότερα Έλληνες επιχειρηματίες, περνούσαν από το σημείο του δυστυχήματος και έσπευσαν να βοηθήσουν.

Ανέσυραν από το λεωφορείο μια νεαρή έγκυο Βορειοηπειρώτισα και έναν νεαρό Αλβανό τραυματίες και οι δύο που με το αυτοκίνητό τους  μετέφεραν στο νοσοκομείο του Μπαλς.

 Η νεαρή ζει και εργάζεται σε καφετέρια στα Γιάννινα και εκμεταλλευόμενη τις εκλογές στην Ελλάδα επισκέφτηκε συγγενείς της στα Τίρανα και χθες το βράδυ επέστρεφε στην ελληνική πόλη. Ο Έλληνας Οδηγός του λεωφορείου, τραυματίσθηκε ελαφρά. Στο λεωφορείο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, όλοι οι άλλοι επιβάτες ήταν Αλβανοί.

Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο του Μπαλς και στη συνέχεια οι σοβαρότερα τραυματισμένοι, σε νοσοκομεία των Τιράνων. Η ανάσυρση τραυματιών και νεκρών από την χαράδρα ήταν πολύ δύσκολο έργο, και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.