«Το κίνημα #metoo μεγαλώνει κάθε μέρα. Αυτό που είναι κοινό μυστικό γίνεται πλέον μια φανερή πραγματικότητα, λυτρώνοντας τα θύματα από τη σιωπή τους και δείχνοντας τους θύτες» τόνισε η Έλενα Ράπτη στην εκπομπή «T-Live» του Alpha όπου συμμετείχε διαδικτυακά.

Η βουλευτής αναφέρθηκε στις δημόσιες καταγγελίες και το κίνημα #metoo λέγοντας μεταξύ αλλών: «Η δημόσια καταγγελία δίνει τη δύναμη και σε άλλες γυναίκες που βιώνουν μια ανάλογη κακοποιητική συμπεριφορά, είτε είναι ασέλγεια, είτε λεκτική βία είτε σεξουαλική κακοποίηση, να σπάσουν τη σιωπή τους. Είναι θετικό το ότι πρόσωπα που έχουν μία αναγνωρισιμότητα βρήκαν το κουράγιο και το θάρρος να μιλήσουν και έτσι ακολούθησε το κύμα των καταγγελιών».

Στην συνέχεια η κ. Ράπτη σημείωσε: «Αυτό δεν σημαίνει πως έχει λυθεί η σιωπή όλων των θυμάτων, ούτε πως τελείωσε το πρόβλημα. Σημαίνει όμως πως έχουμε μια κοινωνία έτοιμη να ακούσει και μια πολιτεία έτοιμη να δράσει».

Την απάντηση της και στο «Γιατί τώρα;» έδωσε η κ. Ράπτη λέγοντας: « Στο ερώτημα που τέθηκε επανειλημμένα “Γιατί τώρα;” απαντώ: κάθε γυναίκα θύμα μιλάει στη χρονική στιγμή που θα επιλέξει. Όταν αισθανθεί ασφαλής, όταν ξεπεράσει τον φόβο και την ενοχή. Όταν πιστεύει πως θα ακουστεί. Θεωρώ πως όλη αυτή η δημόσια συζήτηση για το θέμα θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον ασφαλέστερο για τις γυναίκες».