Είναι πρωτότυπη, αλλά είναι και χρήσιμη ως ιδέα και βέβαια ως κατασκευή. Πρόκειται για μια πινακίδα στη Θεσσαλονίκη η οποία δείχνει πόσες θερμίδες καταναλώνει ένας πεζός περπατώντας σε συγκεκριμένες αποστάσεις, αλλά και πόση ώρα πρέπει να περπατήσει για να φτάσει στον εκάστοτε προορισμό του.

Η εν λόγω πινακίδα βρίσκεται εδώ και λίγο χρονικό διάστημα στην οδό Λαγκαδά στην διασταύρωση της με την οδό Βενιζέλου, γνωστό σημείο και ως στροφή Νεάπολης, δίχως να είναι γνωστό ποιος την εμπνεύστηκε και ποιος την τοποθέτησε.

Η πρωτοτυπία της είναι -όπως βλέπετε- ότι δεν απευθύνεται σε οδηγούς αλλά σε πεζούς, τους οποίους πληροφορεί πόσα μέτρα απέχουν κάποια κεντρικά σημεία της πόλης, πόσο χρόνο χρειάζεται κάποιος περπατώντας να φτάσει σε αυτά και σε ορισμένες περιπτώσεις πόσες θερμίδες θα κάψουν μέχρι να φτάσουν σε αυτά, όπως αναφέρει το seleo.gr.

Έτσι για παράδειγμα βλέπουμε ότι τα δικαστήρια απέχουν από το σημείο 1.130 μέτρα και ένας πεζός θα βρίσκεται εκεί σε 14΄, η πλατεία Αριστοτέλους απέχει 1765 μέτρα και χρόνο 22΄ενώ η εκκλησία των Αγίων Πάντων είναι 982 μέτρα μακριά, και ο πεζός θα βρίσκεται εκεί σε 12΄λεπτά καίγοντας παράλληλα 50 θερμίδες.