Οι κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων θα βρεθούν αύριο στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας), ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν αναμένονται ιδιαίτερες αναταράξεις στην ιεραρχία της ηγεσίας του στρατεύματος.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παραμένει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στη θέση του καθώς θεωρείται επιτυχημένος έχοντας συμβάλει τόσο στην αποτροπή της εισβολής μεταναστών από τα σύνορα του Έβρου τον περασμένο Φεβρουάριο όσο και στην ελληνοτουρκική κρίση που διήρκεσε ολόκληρο το καλοκαίρι. Θυμίζουμε ότι ο κ. Φλώρος, ήδη από τις 14 έως τις 25 Ιανουαρίου 2019, ενώ ήταν ακόμα αντιστράτηγος, υπηρέτησε ως προσωρινός επικεφαλής του ΓΕΕΘΑ λόγω του διορισμού του τότε επικεφαλής του ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη ως Υπουργού Εθνικής Αμύνης. Από τις 25 Ιανουαρίου 2019 έως τις 17 Ιανουαρίου 2020 ήταν επικεφαλής της 1ης Στρατιάς, ενώ τότε έγινε αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α. κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να προαχθεί αυτόματα σε στρατηγό.

Όσον αφορά τους αρχηγούς των τριών όπλων, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, τοποθετήθηκαν στο ανώτατο αξίωμα μόλις πέρυσι και θεωρείται δύσκολο να απομακρυνθούν έναν χρόνο αργότερα. Το πιθανότερο είναι να γίνει κάτι τέτοιο του χρόνου.

Από την άλλη πλευρά ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, συμπληρώνει διετία και μένει να δούμε εάν και κατά πόσο θα ανανεώσει τη θητεία του ή θα αντικατασταθεί από άλλον αξιωματικό.