Κλιμάκιο εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών θα επισκεφθεί στις 10:00 τους κρατούμενους απεργούς πείνας των φυλακών Κορυδαλλού και θα ζητήσουν να τους επιτραπεί να εξετάσει τους απεργούς.

Η συντριπτική πλειοψηφία των απεργών πείνας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, αφού δεν τους παρέχεται η ενδεδειγμένη ελάχιστη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της φυλακής.

Σχεδόν 4.000 κρατούμενοι σε 15 σωφρονιστικά καταστήματα σταμάτησαν να τρώνε, αντιδρώντας, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο για την κατασκευή φυλακών υψίστης ασφαλείας. Ήδη έξι κρατούμενοι στον Κορυδαλλό διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Οι κρατούμενοι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα στα μέσα Μαρτίου από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, υποστηρίζουν πως καταργείται το δικαίωμα των κρατουμένων στην υφ’ όρον απόλυση, την άδεια, τον ευεργετικό υπολογισμό της έκτισης ποινής (μεροκάματα, εκπαιδευτικά προγράμματα), ενώ θέτει αυστηρούς περιορισμούς στην επικοινωνία (επισκεπτήρια, τηλεφωνική επικοινωνία, αλληλογραφία).

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τη Πέμπτη 3 Ιουλίου στη Βουλή και θα συζητηθεί σε μόλις μία συνεδρίαση.