Την εισαγωγή περίπου 68.000 παιδιών σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, απαντώντας χθες στη Βουλή σε σχετική ερώτηση βουλευτή.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια για ενίσχυση των αδυνάμων οικογενειών με παιδιά. Τις επόμενες μέρες υπογράφεται η προκήρυξη της διαδικασίας για την επιλογή κατά προτεραιότητα για 68.000 παιδιά, όσα ακριβώς εντάχθηκαν και πέρυσι. Θυμίζω ότι πρόπερσι είχαμε εντάξει 50.000 παιδιά. Φέτος λοιπόν 68.000 παιδιά οικονομικά αδύνατων οικογενειών θα πάρουν εισιτήριο για τους Παιδικούς και Βρεφικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμΕΑ χωρίς οικονομική συμμετοχή», ανέφερε ο υφυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτη.

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει από το ΕΣΠΑ και θα συμπληρωθεί από το Π.Δ. Επενδύσεων των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης. «Θέλω να ευχαριστήσω τον νέο υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων. Το περυσινό πρόγραμμα που τρέχει, ολοκληρώνεται, έχει κόστος 178 εκατ. ευρώ. Με το νέο ύψος του VOUCHER για τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς τα κόστη του προγράμματος για φέτος θα είναι περίπου 162 εκατ. ευρώ – για 68.000 και πάλι παιδιά. Η κατανομή των παιδιών ανά περιφέρεια θα γίνει με την προκήρυξη και πιθανοί πρόσθετοι πόροι από άλλα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης από πρόγραμμα χορηγιών, θα αυξήσουν τον αριθμό των 68.000 παιδιών», πρόσθεσε.

Ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» δηλώνοντας ότι θα συνεχιστεί και μετά τις 30.9.14, ενώ έως τις 4.7.14 θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Επίσης είπε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για ανανέωση των συμβάσεων όσων απασχολούνται σε αυτό.