Τους ζήτησαν να υπογράψουν ότι θα πληρώνονται κάθε τρεις μήνες

Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για την υπόθεση


ΕΛΛΑΔΑ
22:25
24/06/2014
Τους ζήτησαν να υπογράψουν ότι θα πληρώνονται κάθε τρεις μήνες
4
loading

Επιχείρηση επισιτισμού που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο της Κρήτης ζήτησε από τους υπαλλήλους της να υπογράψουν και να παραδώσουν υπεύθυνη δήλωση ότι δέχονται να πληρώνονται κάθε τρεις μήνες λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Μια τέτοια υπεύθυνη δήλωση από εκείνες που μοίρασε η εταιρία στο προσωπικό της έπεσε στα χέρια του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, ο οποίος διεμήνυσε πως κάτι τέτοιο είναι παράνομο να εφαρμοστεί καθώς πρόκειται για προϊόν εκβιασμού ενώ ανέφερε ότι σε τέτοια περίπτωση θα απευθυνθεί στη δικαιοσύνη.

«Στέλνουμε ένα μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν κακοπροαίρετο εργοδότη να προβεί σε τέτοιες επαίσχυντες διαδικασίες. Δηλαδή με την απειλή της απόλυσης να εκβιάζει εργαζομένους να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι θα παίρνουν τα δεδουλευμένα τους κάθε 3 μήνες», τόνισε ο κ. Βαρδάκης σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar panosdoken

  ...Προσωπικά για μένα το μείζον θέμα είναι..."Μα καλά κανείς δικαστικός λειτουργός δεν μπορούσε να επέμβει αυτεπάγγελτα και κάνει έλεγχο ;" ...αλλά ποιος νοιάζεται για αυτούς...Επιπλέον όταν πάνε στα δικαστήρια τι ακριβώς θα κερδίσουν? Ίσως κάποια αποζημίωση αλλά σίγουρα μια απόλυση...Έτσι λειτουργεί το σύστημα..

 2. avatar kosaitis

  Λυπάμαι μόνο για αυτούς που δεν ψήφισαν Νεα Πασοκοκρατία, για τους υπόλοιπους και εις ανώτερα.

 3. avatar M.L Gore

  Καλά κάνει η εταιρία ... Κανονικά θα έπρεπε να τους βάλει να πληρώνουν αυτοί κάθε μήνα .
  Άν δεν τους αρέσει λοιπόν , να πάνε στα δικαστήρια που θα τους δικαιώσουν σίγουρα εναντίον του σάπιου και απάνθρωπου κεφαλαίου ....
  ΝέαΠασοκρατία 31% ! Καλά σας κάνουν ρε ....

 4. avatar panosdoken

  τι? κάθε τρεις μήνες? ...και δεν χαίρονται?!!!....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει