Μετά την αναβολή που πήρε η πραγματοποίηση εμβολίου κατά του κορονοϊού σε υγειονομικούς του νοσοκομείου «Σωτηρία», γεγονός που στάθηκε η αφορμή το Μαξίμου να ανακοινώσει το τέλος του κατά προτεραιότητα εμβολιασμού κυβερνητικών στελεχών αντί των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της «μάχης» με την πανδημία, άρθρα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας έκαναν λόγο για ανάλογη περίπτωση στο νοσοκομείο Βόλου.

Ωστόσο, μέσω ανακοίνωσης από τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη, τονίζεται πως «ουδέποτε αναβλήθηκε ο εμβολιασμός στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, καθότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εμβολιασμοί σε εννέα νοσοκομεία της χώρας μεταξύ των οποίων και το ΠΓΝ Λάρισας, όπου οι εμβολιασμοί διεξάγονται ομαλά».

Στο ίδιο κείμενο τονίζεται: «Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπως και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της 5ης Υ. Πε., θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς για το προσωπικό το επόμενο χρονικό διάστημα, βάσει προγραμματισμού.

Ήδη έχει δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου άρτια εξοπλισμένο Εμβολιαστικό Κέντρο και έχουν ολοκληρωθεί οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού που θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς».