Συνεχίστηκε σήμερα, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, η διαδικασία εμβολιασμού στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία». Συγκεκριμένα, το εμβόλιο έκαναν 56 υγειονομικοί, επί προγραμματισμένων 61, όπως ανέφερε ο διοικητής του ιδρύματος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ότι «λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό, οι πέντε θα εμβολιαστούν αύριο και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε, όπου πέντε υγειονομικοί δεν εμβολιάστηκαν αν και ήταν προγραμματισμένο το ραντεβού τους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το νοσοκομείο “Σωτηρία” έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα συνολικά 195 εμβολιασμούς. Η καθυστέρηση που σημειώθηκε σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι εμβολιασμοί από όσους είχαν προγραμματιστεί αρχικά. Το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα με νέο εφοδιασμό του νοσοκομείου.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών συνεχίζεται κανονικά και πέντε εμβολιασμοί που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για σήμερα, θα πραγματοποιηθούν αύριο χωρίς άλλη καθυστέρηση. Θα ήθελα να επισημάνω ότι σε μια διαδικασία που βρίσκεται στα πρώτα 24ωρα εφαρμογής της, οι υπερβολικές αντιδράσεις δε βοηθούν κανέναν».

Δείτε φωτογραφίες από τον σημερινό εμβολιασμό στο «Σωτηρία»: