«Έρχεται κακοκαιρία που ίσως δημιουργήσει προβλήματα», προειδοποιεί ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει πως βαρομετρικό χαμηλό (πρώτος χάρτης) αναμένεται να οργανωθεί στη θάλασσα της Αδριατικής και καθώς θα κινηθεί ανατολικά αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας πιθανόν στα βορειοδυτικά πρόσκαιρα και πιο χαμηλά, τους πολύ ισχυρούς ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας.

Στον δεύτερο χάρτη μπορείτε να παρακολουθήσετε την χωροχρονική εξέλιξη των βροχοπτώσεων όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται.
Περιοχές όπου χρειάζεται προσοχή είναι το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος – δυτική Μακεδονία όπου θα χιονίσει στα ορεινά πιθανόν και πιο χαμηλά, δυτική – κεντρική Στερεά, Πελοπόννησος με έμφαση τα δυτικά τμήματα, ανατολικό Αιγαίο, ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Βροχές και πιθανόν καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην Αττική από το απόγευμα της Πέμπτης και μέχρι τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!

Νέο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο με αντίστοιχα φαινόμενα.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Βαρομετρικό χαμηλό (πρώτος χάρτης) αναμένεται να οργανωθεί στη…

Δημοσιεύτηκε από Klearhos Marousakis στις Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020