Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι η Ελλάδα διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα για τον έλεγχο των αντικειμένων, ανάλογα με αυτά που διαθέτουν όλες οι χώρες στις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι η κριτική που διατυπώνεται για δήθεν ακαταλληλότητα των συγκεκριμένων μηχανημάτων, προέρχεται από κάποιους οι οποίοι θα ήθελαν, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αύριο να προμηθευτούμε κάποια συστήματα, προκειμένου να ωφεληθούν».

Αν κάποιες χώρες έχουν συστήματα πιο προηγμένα από αυτά που διαθέτει η χώρα μας, βεβαίως και εμείς παρά τη δημοσιονομική στενότητα, θα πρέπει να τα θέσουμε ως θέματα προτεραιότητας, τόνισε ο κ. Ρέππας συνιστώντας πως σε τέτοια θέματα πρέπει όλοι να είναι πιο προσεκτικοί γιατί δημιουργείται μία εικόνα, που επιβαρύνει τη χώρα μας και είναι το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε αυτήν την ώρα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πρόταση που διατυπώθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό την προεδρία και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για χρήση καμερών στα γραφεία παραλαβής δεμάτων των εταιριών ταχυμεταφορών, αλλά και στο ενδεχόμενο το δέμα να κλείνεται την ώρα της παράδοσής του από τον αποστολέα, ο οποίος θα πρέπει να έχει μαζί του και την αστυνομική ταυτότητα, όπως συμβαίνει στις μεγάλες, γνωστές εταιρείες μεταφορών, παγκόσμιας κλάσης.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτό δε γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις, για λόγους κόστους αλλά και χρόνου, καθώς ταχυδρομούνται καθημερινώς εκατομμύρια αντικείμενα. Σημείωσε όμως ότι το θέμα απασχολεί και τις αρμόδιες υπηρεσίες των ευρωπαϊκών χωρών, αλλά πρέπει να συνεκτιμηθεί και το θέμα της διαφύλαξης του απορρήτου των επικοινωνιών.

Το απόγευμα, ο κ. Ρέππας συναντήθηκε στο γραφείο του, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνιών Σωκράτη Κάτσικα, με τον Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Ανδρέα Λαμπρινόπουλο και τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Λεωνίδα Κανέλλο, με τους οποίους συζητήθηκε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την ασφάλεια των ταχυδρομικών υπηρεσιών.