Τη στήριξή τους σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες που περνούν ακόμα πιο δύσκολα την περίοδο αυτή, έδειξε η British American Tobacco Hellas και οι εργαζόμενοί της μέσα από μια πρωτότυπη δράση κοινωνικής ευθύνης.

Η εταιρεία κάλεσε τους εργαζομένους της να αξιοποιήσουν την σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο που επιτρέπει η νομοθεσία αυτή την περίοδο, και να την μετατρέψουν, από τον χώρο που ασκείται ο καθένας, σε βοήθεια προς κοινωνικές ομάδες. Μέσα σε λίγες ημέρες, οι εργαζόμενοι της εταιρείας έτρεξαν ή περπάτησαν 400 χιλιόμετρα, που μετατράπηκαν από την British American Tobacco Hellas σε βοήθεια προς αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Η νοερή «αλυσίδα» των ανθρώπων της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να είναι όλοι μαζί λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την μετάδοση του κορωνοϊού, δημιουργεί ένα Καλύτερο Αύριο για δεκάδες ανθρώπους που έχουν ανάγκη μέσα από ουσιαστική βοήθεια που η εταιρεία παρέχει.

«Είναι γεγονός ότι η πρωτόγνωρη πραγματικότητα που διαμόρφωσε η πανδημία ασκεί έντονη πίεση σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και, παράλληλα με την επείγουσα ανάγκη για αντιμετώπιση της υγιεινομικής κρίσης, κάνει εξαιρετικά κρίσιμη την έννοια της αλληλεγγύης. Με την πρωτοβουλία αυτή οι εργαζόμενοι της εταιρείας ενώνονται έστω και από μακρινή απόσταση στον κοινό σκοπό του A Better Tomorrow βάζοντας το δικό τους λιθαράκι ώστε αδύναμες ομάδες να αντέξουν την υγειονομική κρίση, να σταθούν και πάλι όρθιες και να κοιτάξουν το μέλλον με αισιοδοξία», αναφέρει ο Στέφανος Διανέλλος, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της British American Tobacco για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ.

Ο Όμιλος της British American Tobacco (BAT), με συνεισφορά πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους τα τελευταία χρόνια, τη δημιουργία του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου στον Πειραιά, και την στήριξη χιλιάδων εργαζομένων στο λιανεμπόριο και στην αγροτική παραγωγή, έχει επιλεγεί ως μια από τις πιο σημαντικές χώρες του Ομίλου για επενδύσεις στις Νέες Κατηγορίες προϊόντων υψηλής τεχνολογίας με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, το θερμαινόμενο προϊόν καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vype.

Επιπλέον, με 16 διακρίσεις για το εργασιακό περιβάλλον, η ΒΑΤ δίνει αξία στην απασχόληση δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και προσφέροντας σημαντικές παροχές στους εργαζομένους της. Παράλληλα, με την εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων “Smart Working” & “Safe Working” η εταιρεία μεριμνά για την ασφαλή εργασία των ανθρώπων της χωρίς καμία αλλαγή στις παροχές.

Η εταιρεία βρίσκεται κοντά στην κοινωνία, δίνοντας αξία στον άνθρωπο μέσα από πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα ποιότητας ζωής και διαρκείς ενέργειες κοινωνικής ευθύνης για ανθρώπους σε ανάγκη. Η BAT Hellas έχει υλοποιήσει σημαντικό αριθμό προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης, μαζί με τους ανθρώπους της, όπως το πρόγραμμα ολιστικής προσέγγισης «Στέγαση-Εκπαίδευση-Απασχόληση» για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και το “Job Center” στην Ελλάδα για την επανένταξη στην αγορά εργασίας κοινωνικών ομάδων σε ανάγκη.