Η «μάχη» με τον κορονοϊό συνεχίζεται, την ώρα που η ανθρωπότητα ελπίζει πως τα εμβόλια που φέρουν ξανά το χαμόγελο στα χείλη του κόσμου. Ωστόσο, μέχρι τότε άπαντες καλούνται να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, ενώ οι υγειονομικοί καλούνται να το κάνουν αυτό και για τους άλλους. Ειδικά όσοι είναι στην πρώτη γραμμή, αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, αλλά κάνουν τη δουλειά τους με αυταπάρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, ένα συγκινητικό βίντεο anime δημιούργησαν εν μέσω καραντίνας δύο νέοι άνθρωποι, συνεργάτες της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη. Ο Νίκος Συράκης και η Μαρία Ορφανού κατασκεύασαν σε ένα χαρτόκουτο, ένα μίνι στούντιο, δημιουργώντας το σκηνικό ενός νοσοκομείου.

Στόχος τους ήταν να δείξουν την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, γιατρούς και νοσηλευτές, εν μέσω πανδημίας να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Το συγκινητικό βίντεο που δημιούργησαν ολοκληρώνεται με «ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που καθημερινά παλεύουν για όλους μας με κάθε κόστος».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, χρειάστηκαν περίπου 30 ημέρες και περισσότερες από 2.000 φωτογραφίες για τη δημιουργία του, εξομολογούνται οι δημιουργοί του. Στο παρακάτω βίντεο αφηγούνται με κάθε λεπτομέρεια το πώς δημιουργήθηκε η ιδέα, αλλά και για τα υλικά που χρησιμοποίησαν, τον χρόνο και τον κόπο που δαπάνησαν για να πουν αυτό το «ευχαριστώ» με τον δικό τους εντυπωσιακό τρόπο.

Δείτε το βίντεο:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.