Αυστηρότερα μέτρα εναντίον της διάδοσης του κορονοϊού ισχύουν από το πρωί της Παρασκευής (18/12) στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται σε αυτές τις περιοχές της Δυτικής Αττικής. Τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν στο τρέχον ολικό απαγορευτικό lockdown.

Όπως ανέφερε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, «η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές της πατρίδας παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη καθώς το ιικό φορτίο δεν υποχωρεί παρά τα μέτρα που εφαρμόζουμε για να ελέγξουμε τη διασπορά».

Υπενθυμίζεται ότι, σχολαστικοί και εντατικοί ήταν οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα και άλλες περιοχές της Δυτικής Αττικής. Η Τροχαία σταματούσε τους οδηγούς για να ελέγξει αν φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης, ενώ στις εισόδους και τις εξόδους των καταυλισμών των Ρομά οι έλεγχοι ήταν επίσης αυστηροί, με τους αστυνομικούς να επιβάλουν και τα πρώτα πρόστιμα.

Λίγο πριν την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας (στις 18:00) στην Ελευσίνα, η κάμερα του newsbeast.gr βρέθηκε στην περιοχή, όπου οι εικόνες δείχνουν μια… έρημη πολιτεία.

Λίγο μετά τις 18.00, οπότε και ξεκίνησε η απαγόρευση κυκλοφορίας, ξεκίνησαν και οι σαρωτικοί έλεγχοι της Αστυνομίας.

Δείτε τις εικόνες του newsbeast.gr από την Ελευσίνα:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος