Εργαστήριο πλαστών εγγράφων εντοπίστηκε στην Κυψέλη

Συνελήφθησαν τρία άτομα


ΕΛΛΑΔΑ
12:51
13/06/2014
Εργαστήριο πλαστών εγγράφων εντοπίστηκε στην Κυψέλη
loading

Εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντόπισαν οι αστυνομικοί στην Κυψέλη και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρία άτομα από το Ιράν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες εδώ και τέσσερα χρόνια είχαν εγκαταστήσει σε δύο σπίτια στην Κυψέλη εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, αποτελούμενο από επαγγελματικής ποιότητας τεχνικό εξοπλισμό.

Τα πλαστογραφημένα έγγραφα τα διέθεταν σε αλλοδαπούς, έναντι υψηλής χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και το άτομο που διέθετε τις απαιτούμενες τεχνικές γνώσεις και είχε προμηθευθεί το κατάλληλο εξοπλισμό για να καταρτίζει πλαστά έγγραφα υψηλής ποιότητας.

Στην κατοχή τους και σε δύο σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πλήρες εργαστήριο κατάρτισης πάσης φύσεως πλαστών εγγράφων αποτελούμενο από τρεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μίς κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, πέντε ψηφιακές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, ένα σαρωτή, έναν εκτυπωτή πλαστικών καρτών, ένα πολυμηχάνημα εκτύπωσης ταινιών διαφάνειας και θερμοκόλλησης σε πλαστικές κάρτες και πληθώρα ψηφιακών δίσκων επαγγελματικού λογισμικού εικόνας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ακόμη 40 ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια - ταυτότητες), έξι άδειες ικανότητας οδήγησης, 1.358 πλαστικές κάρτες, τέσσερις κάρτες ασφαλείας, και πλήθος άλλων αντικειμένων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει